Näin ehkäiset ihon ennenaikaisen ikääntymisen merkit

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: HudHelse
Näin ehkäiset ihon ennenaikaisen ikääntymisen merkit
Kesä vaikuttaa ihoon monin tavoin: toisilla esiintyy häiritsevää pigmentaatiota, toiset taas kokevat ihonsa näyttävän harmaalta ja elottomalta. Ihotautilääkäri Michael Zangani antaa vinkit kesän aiheuttamien ihovaurioiden hoitoon ja ihon ennenaikaisen ikääntymisen ehkäisyyn.
Julkaistu: 28.9.2022

Tuntuuko iho kesän jäljiltä väsähtäneeltä tai ihonsävy epätasaiselta? Aurinkovoiteen säntillisestä käytöstä huolimatta kesäkausi voi lisätä ihon pigmenttimuutoksia, hienoja juonteita ja ryppyjä tai lisätä talineritystä ja aiheuttaa näppyjä. Ihotautilääkäri Michael Zangani kertoo, mihin ihonhoidossa kannattaa kesän jälkeen kiinnittää huomiota.

Auringon vaikutukset ihoon voivat olla merkittäviä

Useimmat tietävät, että auringon UV-säteillä on haitallinen vaikutus ihoon. Uusimmat tutkimukset kuitenkin osoittavat, että valon koko spektri voi aiheuttaa ihon ennenaikaista vanhenemista.

Sekä lämpö että itse valonsäteet voivat vaurioittaa ihoa. Kun iho ruskettuu, ihosolut vaurioituvat. Iho alkaa kesiä menettäessään kosteutta, ja samalla ihossa käynnistyy eräänlainen tulehdustila. Siksi iho punoittaa ja tuntuu lämpimältä. Ruskettuneena iho voi näyttää tasaisemmalta, ja samalla akne ja muut epäpuhtaudet voivat vähentyä. Ihotautilääkäri Michael Zangani muistuttaa, että ilo on kuitenkin usein lyhytaikainen.

"Kun rusketus haalistuu, lähes kaikki huomaavat iho-ongelmiensa vain pahentuneen", Zangani varoittaa.

Michael Zangani on yksi Norjan tunnetuimmista ihotautilääkäreistä. Hän työskentelee norjalaisessa Volvat-lääkärikeskuksessa ja tekee yhteistyötä lääkäri Zein Obagin kanssa Los Angelesissa.

Ihovauriot ovat korjattavissa

Ihotautilääkärin mukaan yksi terveen ja hehkuvan ihon salaisuuksista on tehokas kuorinta. Kun kuolleet ihosolut on kuorittu, iho pystyy hyödyntämään muita tuotteita helpommin.

"Perusteellinen kuorinta on yksi tärkeimmistä vinkeistäni ihon kunnon palauttamiseen kesäsesongin jälkeen", Zangani ohjeistaa.

Kuolleiden ihosolujen poistaminen voi myös stimuloida uusien ihosolujen muodostumista ja edistää ihon uudistumista. Se taas palauttaa ihon heleyden, joka usein haalistuu rusketuksen mukana.

Ruokavaliolla on suuri merkitys terveydelle, mutta se vaikuttaa myös ihon kuntoon. Ihotautilääkäri Zanganin mukaan terveellisellä ruokavaliolla, joka sisältää muun muassa riittävästi välttämättömiä omega-3- ja omega-6-rasvahappoja sekä vihreitä kasviksia, on selkeästi myönteinen vaikutus ihon kuntoon.

"En myöskään voi korostaa liikaa sitä, kuinka haitallisia sokeri ja nopeat hiilihydraatit ovat iholle. Niiden liiallista käyttöä kannattaa välttää", asiantuntija neuvoo.

Retinoli edistää ihon toimintakykyä

Ihotautilääkäri Zanganin mukaan retinolista on useimmille suuri apu: se tasoittaa ihon sävyä ja käynnistää ihossa eräänlaisen korjaustilan.

"Retinoli vauhdittaa solujen uusiutumista siten, että uudet terveet ihosolut nousevat ihon pinnalle", Zangani kertoo.

Retinoli edistää kollageenin tuotantoa, mikä puolestaan tekee ihosta kiinteämmän ja kimmoisamman. Kollageenia on kehossa luonnostaan, mutta sen tuotanto vähenee iän myötä. Myös UV-säteilyllä on haitallinen vaikutus ihon kollageeniin.

"Mitä enemmän ikää kertyy, sitä laiskemmaksi iho muuttuu. Iho tarvitsee siis koko ajan enemmän huolenpitoa ja tehokkaampia tuotteita pysyäkseen hyvässä kunnossa", ihotautilääkäri kuvailee.

Oikeanlaiset ihonhoitotuotteet ja oman ihon tarpeisiin sopiva hoito-ohjelma ovat hyvin voivan ihon kulmakivet. ZO-valikoimassa on paljon tuotteita, jotka vaikuttavat kohdennetusti ihon terveyteen.

"Tärkeintä, mitä voit tehdä ihosi hyväksi, on löytää juuri omalle ihollesi parhaiten sopiva hoito-ohjelma. Ihotautilääkärin tai kosmetologin kanssa laadittu yksilölliset tarpeet huomioiva ihonhoito-ohjelma on kaiken A ja O", Zangani sanoo.

Katso lähin ZO-klinikka osoitteesta www.hudhelse.com.

Kommentoi »