Terve.fi

Muotoillut sauvat ja laitteet

Design ja seksin apuvälineet eivät ensi kuulemalta mahdu samaan muottiin, mutta toisin on nyt onneksi todistettu: Vuoden alussa 2004 mainostoimisto PHS, muotoilija Stefan Lindfors ja erotiikkaliike Sin City lanseerasivat yhdessä Serpent-nimisen vibraattorin, josta oli tuleva Serpent-mielihyvätuoteperheen ”esikoinen”. Tuotteen julkistamista seurasi Euroopankin mittapuulla ennennäkemätön ja ennenkokematon medianäkyvyys ja julkinen keskustelu, jota väritti kummastus siitä, mistä oikein nyt puhutaan. Puhuttiin itse tuotteesta, mutta myös designista, olihan tuotteen suunnitellut eräs Suomen ehkä luovimmista muotoilijoista eli Stefan Lindfors.

Toisille tuotteen markkinoille tulo edusti vain hyvää markkinointikikkaa, mutta monille kyse oli enemmästä. “Alkaisiko tästä nyt se paljon kaivattu suomalaisen designin uusi tuleminen?” aprikoitiin suomalaisessa Gloria-lehdessä (joulukuu 2004) osuvasti. Sauvahan on Suomessa valmistettu, ja ulkomaille vientiä silmällä pitäen pakkaukseen on lisätty sanapari “Nordic Design”, joka viestii erityisesti keskieurooppalaiselle pohjoismaisesta laadusta  ja turvallisuudesta – puhutaanhan sauvakävelystäkin ulkomailla nimellä “Nordic Walking.”.

Serpent-sauvan suurin ansio ei ole sen lyhytaikaisessa julkisuusarvossa, vaan sen todellisissa käyttöominaisuuksissa. Serpent on pitkän suunnitteluprosessin kautta saanut kauniin, käärmemäisen muodon, mutta erityistä luovuutta ja pohdintaa vaativat laitteen funktionaaliset tavoitteet: Ei riittänyt, että Serpentistä tulee kaunis, vaan sen täytyy myös toimia tarkoituksensa mukaisesti, ja siinäkin monipuolisesti! Ensi katsomalta käärmeen häntä on vain häntä, esineeseen liitetty designin osa. Todellisuudessa kuitenkin hännälläkin on funktio: sitä voi käyttää klitoriksen tai peräaukon kiihottimena, sillä silikonin joustavuus sallii hännän taittamisen suuntaan jos toiseen, materiaalin kärsimättä. Käyttövoimaksi valittiin irtonainen, laitteesta erillinen, mutta siihen kiinnitettävissä oleva moottori, jonka tehoa voi portaattomasti säätää. Oleellista on, että laitteesta ei haluttu tehdä “iskuporakonetta” eli voimakkaasti tärisevää, vaan tietynlaisen värinän taajuuden viestinviejää. Lisäksi irtomoottoria voi käyttää yksinään vaikkapa erogeenisten alueiden kiihottamiseen. Serpentiin on pian myös saatavilla ns. turbomoottori, joka sopii kovempaa väristystä kaipaaville (tulossa keväällä 2006). Serpent-sauvan design-arvoista huolimatta laitteen valmistuttaja Sin City uskoo Serpentin käyttöarvoon, sillä kyseessä on loppujen lopuksi aito seksiväline, lisäksi loistava sellainen!

Muotoiltuihin sauvoihin kuuluvat myös edellä mainitun G-pisteen kiihottamiseen tarkoitetut sauvat. Kuten sanottua, nykykäsityksen mukaan mitään erillistä G-pistettä ei ole, mutta laaja alue emättimen etuseinää voi olla kiihottumisherkkää ja tuottaa mielihyvää. Juuri tämän alueen tavoittamiseen on olemassa koko joukko sauvoja, dildoja ja vibraattoreita.

Japani on viime vuosina ollut kovasti nousemassa seksivälineiden laadukkaamman suunnittelun kärkeen. Siitä osoituksena ovat ohessa olevat vahvamoottoriset ja perinteisestä sauvojen ulkonäöstä poikkeavat vibraattorit. Japanilaisten sauvojen kestävyys ja toimivuus on huippuluokkaa, kun taas hankintahinnan kanssa on vielä tinkimisen varaa, jotta “Nousevan auringon maan” seksivälineistä saataisiin koko Suomen kansan lemmikkejä.

Muotoiltuihin seksivälineisiin kuuluvat ns. contoured-versiot, eli laitteet, joiden ulkonäkö  ei kerro itse käyttötarkoituksesta juuri mitään. Ne voisivat olla suunnitellut ihan mihin tarkoitukseen tahansa, vaikkapa keittiövatkaimeksi! Muotokieli ei ehkä paljasta mitään, mutta laitteiden värinä kertoo, että nämä moottoroidut käteensopivat kahvat on tarkoitettu lihasten stimulointiin, hierontaan ja erityisesti eroottiseen hierontaan. Ne ovat käteviä sikäli, että jos anoppi eksyy kylään ihan sattumoisin, ei laitteen sijainti yöpöydällä paljasta sinusta mitään…

Lähde: Suuri Seksivälineopas – Sin City 

Julkaistu: 19.9.2007
Kommentoi »