Voi hyvin

Mitä värit viestittävät?

Mitä värit viestittävät?
Selvitä näiden kahden harjoituksen avulla, mitä turva- ja inhokkivärisi kertovat sinulle.
Julkaistu: 9.6.2014

Kun värejä alkaa tutkia, voimakkaita tunteita nousee pintaan mielen piilosta.

Alitajunta viestii paitsi värien nälkänä myös värien torjuntana. Koloristi, terveystieteiden maisteri Ilona Pohjalainen kertoo, että se, mitä väriä inhoaa, sitä yleensä myös tarvitsee. Inhokkivärin takaa löytyy tunnelukko. Siellä on kipu.

Kahdelle ihmiselle sama väri voi merkitä täysin päinvastaista asiaa: keltainen voi olla yhdelle ilon ja toiselle surun väri. Se, miten reagoimme väriin, riippuu kulttuurista, taustasta, omista ainutlaatuisista kokemuksista, senhetkisestä olosta ja tarpeesta.

Kuulostele, mitä tunteita nämä harjoitukset sinussa herättävät:

1 Mieti, mistä väristä pidät. Se on turvavärisi.

Hiljenny hetkeksi ja mieti, mikä värin viesti on sinulle. Pakenetko suosikkiväriisi jotain? Pelkäätkö jotain? Hyväksy kaikki tunteet.

2 Mieti, mistä väristä et pidä. Inhoamasi värin taakse kätkeytyy ehkä tapahtuma tai tunne, jota et ole käsitellyt kunnolla.

Keskitä ajatuksesi inhoamaasi väriin. Laita silmät kiinni ja mieti, mitä ajatuksia ja tunteita värin alle kätkeytyy. Tuleeko mieleesi jokin epämiellyttävä tilanne, johon väri liittyy? Kohtaa epämiellyttävät tunteet. Kaivaudu syvälle mieleesi. Koeta antaa anteeksi ja hyväksyä tapahtunut ja siitä muistuttava väri.

2 kommenttia