Kauneus ja Terveys

Mistä kaksihaaraiset hiukset johtuvat?

Mistä kaksihaaraiset hiukset johtuvat?
Alkaako latvoissa näkyä kaksihaaraisia? Käynti kampaajalla voi auttaa.
Julkaistu: 25.6.2015

Mistä johtuu? 

Kun hiuksen päällimmäinen eli suomukerros avautuu ja vaurioituu, hius tavallaan halkeaa eli haaroittuu helposti.  Haaroittuneet hiuslatvat ovat tutut etenkin pitkähiuksisille, sillä latvat ovat ehtineet olla monta vuotta vaurioitumiselle alttiit.

Vaalentaminen, permanentti ja muut voimakkaat kemialliset käsittelyt rasittavat hiuksia ja vaurioittavat suomukerrosta. Samoin hiusten kovakourainen harjaaminen ja selvittely märkänä, tiukat letit ja kuminauhat.

Joka-aamuinen föönaus tai muotoilu kuumalla raudalla tai kihartimella kuivattaa latvoja ja saa suomukerroksen avautumaan. Haarojen nyppiminen saa usein aikaan vain lisää haaroja.

Mikä avuksi? 

Tehokkain keino on leikkauttaa kuivat, haaroittuneet latvat pois. Älä tee sitä kotisaksilla vaan anna ammattilaisen hoitaa leikkaus – kuumasaksileikkaus on erityisen tehokas hiussuomujen sulkija.

On myös hiustenhoitotuotteita, jotka sulkevat suomuja, korjaavat vaurioita ja hillitsevät siten haaroittumista. Kampaaja voi tehdä ennen hiusten värjäämistä tai muuta käsittelyä rakennetta paikkaavan erikoishoidon.

Haaroittumista voi ehkäistä hiusten hellävaraisella käsittelyllä, kosteuttavilla hoitoaineilla ja käyttämällä muotoilutuotteita, joissa on lämpösuoja. Keraamiset muotoiluraudat ovat hellävaraisempia hiuksille.

1 kommentti