Terve.fi

Miksei ymmärretä, että tieto mullistaa terveydenhuollon? Tiukkaa asiaa asiantuntijalta

Miksei ymmärretä, että tieto mullistaa terveydenhuollon? Tiukkaa asiaa asiantuntijalta
Nyt tulee niin kovaa asiaa, että äänilaitteetkin meinaavat rikkoutua, sanailemme ideohaastattelussa. Terveyden- ja sairaanhoidon hallinnon emeritusprofessori Martti Kekomäki lataa tiukkaa asiaa.
Julkaistu 31.1.2017

Nyt tulee niin kovaa asiaa, että äänilaitteetkin meinaavat rikkoutua, vitsailemme videohaastattelussa. Terveyden- ja sairaanhoidon hallinnon emeritusprofessori Martti Kekomäki lataa tiukkaa asiaa datan käytöstä terveydenhuollossa.

Tieto, tiedon hyödyntäminen ja tietotekniikka tulevat muuttamaan terveydenhuollon toimintakulttuuria enemmän kuin mitkään biolääketieteelliset innovaatiot yhteensä, hän kiteyttää. Kekomäki taivastelee videohaastattelussamme, miksei tätä ollenkaan ymmärretä missään muualla kuin Oulun yliopistossa, jossa on terveydenhuollon tietotekniikan oppituoli.

Ja entäs sitten terveydenhuollon johtaminen? Sen pitäisi olla jotakin aivan muuta kuin vuosilomien miettimistä ja päivystyslistojen pyörittelyä, lataa Kekomäki.

Kesken haastattelun yksi kuvauksen äänilaitteista keskeyttää Kekomäen puheen ja vaatii pientä suostuttelua toimiakseen jälleen. Nyt tulee niin kovaa asiaa, että laitteetkin rikkoutuvat, sanailemme haastateltavan kanssa.

Kekomäen haastattelu on tehty Lääkäri 2017 -koulutustapahtumassa.

Video on alun perin julkaistu Lääkäriportaali.fi-sivustolla, joka on lääkärikunnan sisäinen sivusto.

1 kommentti