Mariela Sarkima: "5 pakollista meikkituotetta"

Mariela Sarkima: "5 pakollista meikkituotetta"
Meikkiguru Mariela Sarkima kertoo, mitkä viisi tuotetta pitäisi löytyä jokaisen naisen meikkipussista.
27.10.2015

1. Kaksi meikkivoidesävyä

"Jokaisella pitäisi olla hyvä meikkivoide kahdessa sävyssä; omaan talvi- ja kesäihoon sopivat sävyt. Tärkeää on, että sävyt ovat todella omalle iholle sopivia, eikä vain astetta tummempi tai vaaleampi sävy. Näitä voi sitten sekoittaa keskenään sopivassa suhteessa." 

2. Valokynä

"Jokaisella aikuisella naisella tulisi olla valokynä. Kun kasvot ovat todella väsyneet, ei edes tummaa silmämeikkiä saa toimimaan ellei kasvoilla ole valoa. Valokynä todella tekee eron. Sillä voi valon tuomisen lisäksi myös korostaa ja tuoda kasvoille kolmiulotteisuutta sekä häivyttää juonteita.

Valokynäksi kannattaa valita sellainen tuote, jossa on puhtaasti vain valoa tuova efekti eikä esimerkiksi peiteainetta joukossa. Valokynä ei saisi siis tuntua paksulta, vaan sen pitäisi olla hyvin juoksevaa ja notkeaa. Sävyä valitessa kannattaa valita todella vaalea sävy. Jos iho ei kuitenkaan ole ihan vaalea, silloin ei kannata valita valikoiman vaaleinta valokynää.

Moni pelkää, että valokynä on liian valkoinen. Tottumattoman käyttäjän kannattaa levittää valokynä suoraan iholle meikkivoiteen alle. Hyvässä tuotteessa on niin paljon valovoimaa, että se toimii myös meikkivoiteen alla.Itse käytän valokynää meikkivoiteen päällä vain iltameikissä. Mitä tummempi valaistus ja meikki, sitä enemmän kontrastia kasvoilla saa olla. Valokynä korostaa hyvin esimerkiksi smokey eyes -meikkiä." 

3. Hyvä tuuheuttava ripsiväri ja ripsentaivutin

"Ripsivärin täytyy olla musta ja koostumukseltaan riittävän kuiva. Jos hentoripsinen haluaa tuuheat ripset, märät ripsivärimassat ja valtavat harjat saavat helposti aikaan hämähäkkiripset. Kannattaa itse kokeilla, mikä sopii juuri omille ripsille. Se ei välttämättä aina ole se, jota televisiossa mainostetaan supertuuheuttavaksi."

"Jokaisella naisella pitäisi myös olla ripsentaivutin. Sitä ilman ei pitäisi lähteä autiolle saarelle. Tai en ainakaan itse lähtisi", Sarkima nauraa. 

4. Voimahuulipuna

"Miehillä on voimakravatit ja meillä on voimahuulipunat. Kun on väsynyt aamu, herännyt myöhässä ja kaikki on pielessä, niin huulipunalla voi pelastaa paljon.

Voimahuulipunaksi ei pidä valita mitään murrettuja sävyjä vaan täysin kirkkaita värejä. Sävyn pitää olla sellainen, että kukaan ei ehdi kiinnittämään huomiota, jos et ole ehtinyt tehdä silmämeikkiä tai meikkipohja on vähän epätasainen. Oma voimahuulipunani on aina oranssi.

Voimahuulipuna on mielellään vähän mattainen. Ei välttämättä täysin patamatta, mutta ei mitään superkiiltoja." 

5. Aurinkopuuteri

"Aurinkopuuteri on jopa tärkeämpi ja monikäyttöisempi kuin poskipuna. Hyvä aurinkopuuteri ei ole liian kimaltava eikä liian oranssi. Nyt kun mennään harmaata kautta kohden, niin sillä saa hehkua kasvoille. Aurinkopuuterilla voi myös vähän varjostaa ja muotoilla kasvoja sekä silmiä."

Kirjoittaja Elina Auvinen on estenomiopiskelija Laurea-ammattikorkeakoulusta. Hän suoritti harjoittelujaksonsa Kauneus ja Terveys -toimituksessa.

Kommentoi »