Kauneus ja Terveys

Maria Nordin: Ihoni voi hyvin ilman kosmetiikkaa

Maria Nordin: Ihoni voi hyvin ilman kosmetiikkaa
Maria Nordin pesee hiuksensa mineraalisuolalla ja syö älyttömästi kasviksia.
Julkaistu: 18.3.2016

Miten meikkaat arkisin?

"Meikkaan vain juhliin ja silloinkin kevyesti. Laitan huulipunaa, sillä pidän huulistani. Kasvoissaan kannattaa korostaa sitä kohtaa, joka on omasta mielestä kaunein, ja jättää muu meikki minimiin. Niin saa kevennettyä kemikaalikuormaa", Maria Nordin kertoo.

Miten hoidat kauneuttasi?

"Olen monikemikaaliyliherkkä, joten välttelen kemikaaleja. En ole käyttänyt juuri lainkaan kosmetiikkaa kahdeksaan vuoteen.

Nuorempana käytin paljon erilaisia tuotteita, sillä äitini on kosmetologi. Minulla oli akne, ja hiukseni rasvoittuivat päivässä.

Nykyisin käytän Meinebase-mineraalisuolaa deodoranttina ja hiustenpesuun. Kasvoni puhdistan Meinebasen ja appelsiininkukkaveden sekoituksella. Resepti on yksinkertainen: lusikallinen Meinebasea desiin appelsiininkukkavettä. Kerran viikossa sekoitan kasvoilleni savinaamion jauheesta. Ihoni kosteutukseen käytän öljyjä, sillä ne eivät sisällä säilöntäaineita. Lisäksi suihkuttelen kasvoilleni kukkaisvettä. Tarkistan aina, että käyttämäni tuote on säilöntäaineeton.

Ihoni alkaa helposti punoittaa kosmetiikasta, ja hajusteista tulee oksettava olo. En tiedä tottuisiko ihoni kosmetiikkaan, jos alkaisin taas käyttää sitä enemmän. Uskon kuitenkin, ettei ulkoisilla voiteilla korjata ympäristömyrkyistä tai väärästä ruokavaliosta aiheutuneita ongelmia.

Ihoni voi hyvin ilman kosmetiikkaa, ja akneni on kadonnut. Hiukset pesen muutaman päivän välein. Kun syö terveellisesti, juo paljon vettä eikä stressaa liikaa, niin hiki ei haise ilman deodoranttiakaan."

Paras kauneusvinkkisi?

"Syön älyttömän paljon kasviksia ja muutenkin mahdollisimman puhdasta ruokaa.

En käytä viljoja enkä juurikaan maitotuotteita. Liha ja maitotuotteet ovat suurimmat ftalaattien lähteet. Tosin tilasin juuri Italiasta luomuvoita, joka on tehty puumuottiin. Kun syö puhdasta ja luonnollista ruokaa, ei tarvitse ottaa ravintolisiä ja vitamiineja purkista.

Kauneuskäsitykseni on hyvin luonnollinen. Mielestäni iho saa kiiltää ja kulmakarvat olla luonnolliset.

Minua harmittaa, että paahdoin itseäni nuorempana auringossa. En silti käytä aurinkovoiteita, sillä nanopartikkelien vaikutusta terveydelle ei tiedetä. Sen sijaan suojaan ihoni auringolta vaatteilla ja hatuilla. Jos haluaa käyttää aurinkovoidetta, kannattaa valita luonnonkosmetiikan fysikaalisesti suojaava aurinkovoide. Tosin niissäkin voi olla nanopartikkeleita. Niitä en käytä."

Lue lisää:

Kommentoi »