Kauneus ja Terveys

Hanna Sumari: "Tänne ei stressi ulotu"

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Luhta
Hanna Sumari: "Tänne ei stressi ulotu"
Tervetuloa Hanna Sumarin kesäkotiin Saarenmaalle – syvä hiljaisuus hurmaa.
Julkaistu: 6.6.2016

Luhta haastoi toimittaja Hanna Sumarin pohtimaan, mikä on hänen Aalto-hetkensä; missä kietoutua Aalto-pyyhkeeseen ja olla vain. Vastauksena Hanna vei meidät kesäkotiinsa Saarenmaalle.

– Saunan jälkeen kietoudun isoon pyyhkeeseen ja istun ulkona, kroppa höyryää. Siinä on sellainen todellinen stressitön hetki. Itse asiassa jo saunamatka on tietynlainen, tärkeä siirtymäriitti. Lyhytkin matka kotiovesta ulos ja saunasta sisään tekee saunomisesta jotenkin erityistä.

Saarenmaan-kodissaan Hanna tunnistaa toisen elementin, jota ei Espoossa ole:

– Mikä on erityistä.. Se on se syvä hiljaisuus. Kun elokuun illat hämärtyvät, ja tähtitaivas näkyy. Siitä se oikea Aalto-hetki syntyy.

Remontti kannatti

Talovanhus Saarenmaalla ei sytyttänyt ensi näkemältä. Juuri suusta leikattu kasvain painoi Hannan mielen harmaaksi. Harmaa oli maisema, talot ja mutainen, villiintynyt piha. Hanna ei kuitenkaan luovuttanut.

Laaja remontti kannatti, ja ensimmäinen juhannus hurmasi. Talon lisäksi Hanna tutustui naapureihin ja virolaisiin tapoihin.

– Pyyteetön auttaminen ei olekaan mikään myytti. Pesen esimerkiksi naapurien pyykkiä ja naapuri puolestaan leikkaa meidän nurmikkoa, Hanna nauraa.

Esteetikon keidas

Hannan mukaan Saarenmaan talossa on sellaista taikaa, että sieltä ei haluaisi lähteä koskaan pois. Vanhat rakennukset hivelevät esteetikon silmää, saunarakennuksen seinähirret ovat vuosikymmenten takaa.

Hanna rakastaa yllättää vieraitaan.

– Salaa käyn iltahämärässä laittamassa kynttilöitä saunapolun varteen.

Saarenmaa on Hannalle erityisen rakas paikka, eikä ihme: ei melusaastetta, ei turhia valoja, ei hätää tai kiirettä. Verenpaine laskee taatusti.

– Matkassa tänne Saarenmaalle on jotakin erityistä. Askel askeleelta kun siirtyy, niin syvä hiljaisuus ottaa vastaan. Tänne ei stressi ulotu.

Hannalla yllä Luhta Home Aalto-saunapyyhe 100 × 150 cm, väri omena. 100 % puuvillaa. Lisätiedot, koot ja värit: www.luhta.fi

Osallistu ja voita tuotepaketti:

Jaa oma Aalto-hetkesi Instagramissa hashtageilla #aaltohetki ja #luhtahome ja voita Luhta Homen upea tuotepaketti.

1 kommentti