Kauneus ja Terveys

Liiku leikkien

Liiku leikkien
Milloin olet viimeksi hullutellut ja heittäytynyt? Kun liikuntaan yhdistää leikin, siitä tulee entistä hauskempaa
Julkaistu: 3.9.2010

9 x liiku ja leiki 

Twister Pelaajat asettuvat muoviselle pelialustalle, jossa on erivärisiä ympyröitä. Joku arpoo värin sekä raajan, joka pitää sijoittaa arvotun värin mukaiseen palloon. Häviäjä on pelaaja, jonka tasapaino pettää ensimmäisenä.

Twist Twistissä hypitään erilaisia askelkuvioita siten, että kaksi pelaajaa toimii tolppina pitämällä kuminauhaa jaloissaan. Hyppysarjoja vaikeutetaan nostamalla kuminauhan korkeutta.

Hula-hula-vanne Pyöritä lantio vetreäksi laulaja Grace Jonesin tapaan.

Seuraleikkejä sukulaistapaamisissa Kokeilkaa vaikka pussihippaa tai kilpajuoksua yhdellä jalalla.

Pesäpallo Käy leikistä, kun sääntöjä ei noudateta orjallisesti.

Tervapata Leikissä yksi on kiertäjä, muut seisovat piirissä. Kiertäjä pudottaa yhden pelaajan taakse jonkin esineen. Tämän pelaajan pitää juosta esineen kanssa vastakkaiseen suuntaan rinkiä kuin kiertäjä. Molemmat yrittävät ehtiä tyhjäksi jääneeseen paikkaan. Keskelle rinkiä tervapataan joutuu, jos ei huomaa kohdalle pudotettua esinettä ja kiertäjä ehtii juosta kokonaisen kierroksen.

Pukkihyppely Yksi asettuu pukiksi eli käy kontalleen lattialle. Toisen tehtävänä on hypätä takaa haarahypyllä pukin yli.

Peili Yksi leikkijöistä on peili ja asettuu kasvot seinää päin. Muut pelaajat asettuvat noin kymmenen metrin päähän seinästä ja yrittävät päästä koskettamaan seinää peilin huomaamatta. Peili vilkaisee välillä taakseen, ja jos hän näkee jonkun liikkuvan, on pelaajan palattava takaisin lähtöviivalle. Se, joka koskettaa peiliä ensimmäisenä, on voittaja ja seuraava peili.

Kymmenen tikkua laudalla Laudan keskikohdan alle pannaan kivi ja laudan toiseen päähän 10 tikkua. Yksi pelaaja on etsijä. Joku pelaajista polkaisee lautaa niin, että tikut lentävät ilmaan. Muut juoksevat piiloon. Etsijä kerää tikut ja huutaa: ”Kymmenen tikkua laudalla!” Sitten hän alkaa etsiä piilossa olevia. Kun hän löytää jonkun, hän huutaa tämän nimen ja juoksee laudalle. Jos löydetty ehtii laudalle ennen etsijää, hän saa potkaista tikut uudelleen ilmaan ja mennä uudestaan piiloon. 

Kommentoi »