Sairaudet

Leivonnaiset saattavat auttaa maitoallergikkoja

3.6.2011 Terve.fi

Maitoallergia on maitoproteiinin allergia, kun taas laktoosi-intoleranssi on kykenemättömyyttä sulattaa maitotuotteita. Maitoallergikoille yleensä suositellaan maitotuotteiden kokonaisvaltaista välttämistä.

The Jounal of Allergy and Clinical Immunology:ssa julkaistussa tutkimuksessa 88 lasta söi päivittäin maitoa sisältäviä leivonnaisia, jossa maitotuote on kuumennettuna. Kuumennettuna maitoproteiinin rakenne muuttuu, eikä immuniteetti tällöin välttämättä reagoi siihen.

Lähes puolet lapsista pystyi tutkimuksen päätyttyä nauttimaan rasvatonta maitoa tai jugurttia. Kontrolliryhmän 60 lasta välttivät maitotuotteita kokonaan, ja heistä vain neljäsosa parantui allergiastaan tutkimuksen aikana. Tämä voi todistaa, että altistuminen maitotuotteille nopeuttaa allergian katoamista.

Lisätutkimuksia tarvitaan, että saataisiin tietoon, miten tämä yhteys toimii kliinisissä olosuhteissa. Tutkijat kehottavatkin, että maitoallergikot nauttisivat kuumennettuja maitotuotteita ainoastaan lääkärin valvonnassa.

Lähde: Reuters Health

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt