Voi hyvin

Maria Guzenina: Kukoistan, kun rauhoitun

Maria Guzenina juo aamukahvinsa aina sängyssä, lukee uutiset ja pohdiskelee. Aamun levollisuus kantaa iltaan saakka.
Kuvat Jouni Harala

Asenne kohdalleen

Positiivinen ajattelu on hyvinvointini peruspilareita. Kaikki me kohtaamme vastoinkäymisiä. Omasta asenteesta riippuu paljon, miten niistä selviytyy. Ajattelen mieluummin ihmisestä hyvää kuin pahaa. Työssäni yritän ymmärtää erilaisia ajattelutapoja ja löytää yhteisymmärrystä riitelyn sijaan. Jos toinen ei pyri samaan, olen ainakin itse yrittänyt.

Kiireettömät aamut

Herään aamuisin jo viiden maissa. Juon kahvin aina sängyssä, luen lehtien sähköiset versiot ja annan aikaa ajatuksille. Sen jälkeen nousen laittamaan perheen smoothiet. Koirakin tietää herätä vasta silloin. Kun päivän aloittaa kiireettömästi, vaikuttaa siitä kumpuava levollisuus iltaan saakka.

Keittiömeditaatiota

Vietän kotona paljon aikaa keittiössä. Hyvästä ruoasta tulee hyvä mieli! Ruoanlaitto ajan kanssa on meditatiivista. Bravuureitani ovat perinneruoat, joita isoäitini opetti minulle jo pikkutyttönä. Mieheni sanoo, että silmäni alkavat loistaa erityisellä tavalla, kun häärään keittiössä.

Hymyä luonnossa

Rakastan metsässä käyskentelyä! Oli vuodenaika mikä tahansa, metsällä on aina annettavaa. Aistit heräävät eri tavalla kuin urbaanissa ympäristössä. Vaikka metsään mennessä olisi kuinka väsynyt olo, sieltä tulee aina ulos hymyillen.

Hyvät rutiinit

Kun odotan aamulla kahviveden kiehumista, teen joogan perusliikkeisiin kuuluvia aurinkotervehdyksiä. Kävelen aina, kun se on mahdollista ja seison mielelläni istumisen sijaan. Käyn myös ryhmäliikunnassa ja lenkkeilen. Olen valinnut tietoisesti hyviä liikunnallisia rutiineja arkeen.

Juttu on julkaistu Voi hyvin -lehdessä 8/2018.

Julkaistu: 15.1.2019
Kommentoi »