Kuivat kädet? Näin teet tehokkaan käsirasvan itse

Kuivat kädet? Näin teet tehokkaan käsirasvan itse
Syksyn ja talven kylmä, viimainen ilma kuivattaa kädet helposti. Siksi niiden rasvaaminen kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin.
25.6.2015

Jos suosit kaupasta saatavien käsirasvojen sijaan luonnollisia vaihtoehtoja, voit kokeilla tehdä oman käsirasvasi näiden Ehow.comin listaamien helppojen ohjeiden mukaan.

Ainesosia rasvaa varten on saatavilla useimmissa luontaistuotekaupoissa.

Näin teet itse käsirasvan: 

1. Sekoita yhteen noin puolitoista ruokalusikallista manteliöljyä, sekä saman verran oliiviöljyä ja aprikoosiöljyä. Sekoita aineet purkissa, jonka voit laittaa mikroon.

2. Lisää 1 ¼ ruokalusikallista emulsiovahaa ja sekoita. Emulsiovaha on emulgaattori, jota käytetään rasvojen ja voiteiden tekemisessä.

3. Mittaa joukkoon ¾  ruokalusikallista kasviglyseriiniä ja sekoita. Kasviglyseriini on luonnontuote, joka tehdään kasviöljystä.

4. Sulata sekoitus alhaisessa lämmössä mikrossa, kunnes se on kirkasta. Anna sekoituksen viiletä hiukan, mutta älä anna sen kovettua.

5. Sekoita erillisessä astiassa yhteen neljäsosateelusikallinen sitruunahappoa ja 1 ½ kupillista tilastattua vettä. Lämmitä sekoitus kädenlämpöiseksi mikrossa.

6. Kaada vesisekoitus hitaasti öljysekoitukseen ja sekoita. Lisää ¾ ruokalusikkallista karitevoita (sheavoita) ja sekoita, kunnes saat aikaan kermaisen tuloksen. Lisää vielä kaksi millilitraa laventeliöljyä.

7. Kaada seos kolmeen tai neljään kannelliseen purkkiin ja säilö ne jääkaappiin.

Kommentoi »