Kauneus ja Terveys

Kokeilisitko iloista lindy hop -tanssia?

Kokeilisitko iloista lindy hop -tanssia?
Yrittäjä Milla Leisson, 41, perjantaiaamu pyörähtää käyntiin swingin tahtiin. Vauhdikas lindy hop herättää hymyn huulille ja nostaa sykettä sopivasti.
Julkaistu: 29.12.2014

”Swingistä ei voi tulla muuta kuinhyvälle tuulelle. Sen energinen rytmi houkuttelee heti parketille. Kun Jimmie Luncefordin Tain’t What You Do alkaa soida, jengi on heti lattialla. Biisin tanssijoille tuttu shim sham koreografia saa aikaan mahtavan flow’n.Hauskinta on, että paritanssissa kunto kohenee ja taidot lisääntyvät ihan huomaamatta.Vintagehenkinen lindy hop näyttää lennokkaalta ja vaivattomalta, mutta kyllä siinä hiki tulee. Parillani Margolla saattaa paita vaihtua illan mittaan kuusikin kertaa. Hän on huippuhyvä viejä.Aloitin lindyn vasta viisi vuotta sitten. Tanssin Comets-tanssiseurassa Helsingissä vähintään kahdeksan tuntia viikossa. Osan tunneista valmennan alkeis ja jatkokursseja.

Rohkeaa heittäytymistä 

Lindy hop on oikeastaan parin välistä vuoropuhelua, jossa seurataan yhdessä rytmiä ja improvisoidaan lennossa musiikkiin. Lindya tanssitaan rennosti ja joskus villistikin.Keskityn musiikkiin ja seuraan miehen vientiä. Rytmitajusta on hyötyä, mutta muuten voi olla pieni tai pullukka, kunhan on rohkeutta heittäytyä musiikin vietäväksi.Harrastustasoiseen lindyyn ei kuulu vaikeita nostoja tai akrobatiaa, riittää kun opettelee alussa perusaskelia, kuten groove stepin ja triple stepin, sekä pyörähdyksiä. Itse tanssin vain harrastuksena mutta lindyssäkin voi kyllä kilpailla.Tanssin kautta löytyy aina samanhenkistä seuraa ulkomaillakin. Olen käynyt tanssiklubeilla muun muassa Shanghaissa ja Lissabonissa. Tanssi on ihana harrastus. Ikinä en ole ajatellut sitä lopettaa.

Hyvät kengät jalkaan 

Pukeutuminen ja tyyli kiinnostavat minua. Monet lindy hopin harrastajista laittautuvat juhliin vintagetyyliin. Pidän tukkaa treeneissä nutturalla, muuten partneri saa märistä hiuksista kasvoilleen. Urheilusortsit hameen alla suojaavat katseilta silloin, kun helmat heilahtavat. Tykkään puuvillasta ja viskoosista. T-paita on treeneissä kiva iholla.Opin äidiltäni, että kengissä pitää olla hyvä lesti. Tanssikenkien pitää luistaa ja pysyä jalassa. Kenkiä kuluu muutama pari vuodessa. Yleensä tanssin matalissa koroissa. Juhliin laitan käsintehdyt Slide & Swing -nahkakengät. Ne maksoivat Barcelonassa sata euroa."

Tiesitkö tämän lindy hopista? 

  • Lindy hopin sielu on Harlemin jazzklubeilla. 1920- luvulla syntynyt lindy hop on varhaisimpia swing-tansseja. Sen nousukausi oli big bandien kulta-aikana vuosina 1935–1940. Nyt se on maailman laajimmalle levinnyt swing-tanssi.
  • Suomessa lindy hopia on harrastettu reilut kymmenen vuotta. Nykyään lindy hop kiinnostaa satoja eri-ikäisiä harrastajia. Kursseja on Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Kotkassa.
  • Lindy hop -kursseille voi osallistua ilman omaa paria.
  • Tanssi kehittää kehon hallintaa ja tasapainoa. Myös aivot saavat tanssi askelista askaretta.
  • Suosittuja ovat myös niin sanotut sosiaalitanssit eli sossut, joissa tanssitaan ilman ohjausta.

Lähde: comets.fi

Kommentoi »