Terve.fi

Kohonneet kolesteroliarvot vaivaavat yli puolta suomalaisista

Kohonneet kolesteroliarvot vaivaavat yli puolta suomalaisista

Kolesteroli ja kohonnut verenpaine ovat suurimpia terveysriskejä, ja yhdessä tupakoinnin kanssa merkittävimpiä syitä kuolleisuustilastoissa.
Mainos

Kolesteroli ja kohonnut verenpaine ovat suurimpia terveysriskejä, ja yhdessä tupakoinnin kanssa merkittävimpiä syitä kuolleisuustilastoissa. Oikean ruokavalion ja elämäntapamuutosten avulla vakavia sairauksia voi kuitenkin ennaltaehkäistä tehokkaasti.

Näin vaikutat itse kolesteroliarvoihisi:

 • Vähennä tyydyttyneiden ja transrasvojen saantia ja korvaa ne kerta- ja monityydyttymättömillä rasvahapoilla
 • Lisää kuidun määrää
 • Syö enemmän kalaa
 • Vähennä vähäkuituisten hiilihydraattien määrää
 • Jos sinulla on liikapainoa, laihduta
 • Vähennä alkoholinkulutusta
 • Lisää kestävyysliikuntaa ja lihasvoimaharjoittelua
 • Lopeta tupakointi

Terveyselintarvikkeiden hyödyt

Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että sekä kohonneen kolesterolin että kohonneen verenpaineen alentaminen vähentävät sydäntautiriskiä tehokkaammin kuin että hoidettaisiin vain jompaakumpaa erikseen. Tupakoitsijoiden kohdalla myös tupakoinnin lopettaminen edistää terveyttä merkittävästi.

Kasvisterolin ja kaliumin käytön lisääminen, suolan käytön vähentäminen ja D-vitamiini ovat saaneet tieteellisissä tutkimuksissa kiistatonta näyttöä terveyttä edistävinä toimina.

Heartbene edistää verenpaineen pysymistä normaalina ja alentaa kolesterolia sekä edistää sydänterveyttä.

Suomalainen Heartbene on patentoidun Multibene® -konseptin mukaisesti kehitetty pellavansiemenrouhepohjainen ravintolisä. Se sisältää kasvisterolia, kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia ja auttaa näin edistämään verenpaineen pysymistä normaalina ja alentamaan kolesterolia. Heartbenessa ei ole lainkaan lisättyä suolaa ja matala natriumpitoisuus yhdessä sopivasti lisätyn kaliummäärän kanssa auttaa kohonneen verenpaineen ja siitä aiheutuvien terveyshaittojen torjunnassa.

Heartbenen sisältämä kasvisteroli ja kalium ovat osoittaneet toimivuutensa tieteellisissä tutkimuksissa, joten kohonneesta kolesterolista tai verenpaineesta kärsivälle ne ovat hyvä keino ennaltaehkäistä vakavampia ongelmia.

Heartbenessa on myös runsaasti kuitua ja omega-3-rasvahappoa.

EFSA (Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto) hyväksymät väittämät:

 • Kalium edistää verenpaineen pysymistä normaalina.
 • Kasvisterolit alentavat kolesterolia. Kasvisteroleiden edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittäin 1,5 -2,4 G kasvisteroleita päivässä.
 • Tiamiini edistää sydämen normaalia toimintaa

Lue myös:

Oikealla ruokavaliolla torjut verenpaineen kohoamista

Artikkeli on kumppanin tuottamaa sisältöä.

Julkaistu: 2.1.2017