Voi hyvin

Kirjailija ja mystikko Lorna Byrne: "Suomalaiset osaavat kommunikoida enkelien kanssa"

Kirjailija ja mystikko Lorna Byrne: "Suomalaiset osaavat kommunikoida enkelien kanssa"
Lorna Byrne on välittänyt miljoonille lukijoilleen enkelien sanomaa. Suomella on hänen sydämessään erityinen paikka.
Julkaistu: 28.8.2018

Olen aloittamassa Skype-haastattelua irlantilaisen maailmankuulun mystikon Lorna Byrnen, 65, kanssa. Mietin, näyttääkö työhuoneeni aivan toisenlaiselta Byrnen silmin. Byrne on julkaissut kuusi kirjaa elämästään ja kokemuksistaan enkelien kanssa. Hän on nähnyt enkeleitä aivan vauvasta alkaen. Hänelle ne ovat yhtä todellisia ja omin silmin havaittavia olentoja kuin ihmisetkin. Tosin nyt hän ei näe enkeleitä, sillä videoruudun kautta heitä ei voi nähdä.

Byrne pahoittelee asiaa ennen kuin ehdin siitä kysyä. Millaista on yrittää puhua kahden kesken, kun suurikokoiset enkelit tarkkailevat ja puhuvat taustalla?

– Se on minulle niin tavallista, etten aina edes kiinnitä siihen huomiota. Se on sama kuin keskustelisi vilkkaassa kahvilassa. Keskityn siihen henkilöön, jonka kanssa puhun.

Viime vuonna julkaistu teos Enkelten kosketus (Otava) eroaa aiemmista kirjoista siten, että se tuo enkelit arkisempaan valoon. Kirjassa Byrne kuvailee, millaista on hänen jokapäiväinen elämänsä Irlannin maaseudulla. Hän pyytää ja saa apua enkeleiltä tavallisimmissakin asioissa, kuten kadonneiden tavaroiden etsimisessä ja kirjoitustyössä.

Lorna Byrne on vaikuttunut suomalaisesta luonnosta ja sen puhtaudesta.

Henkisyys on luontevaa

Byrne on käynyt Suomessa monta kertaa ja kehuu suomalaisten avoimuutta ja luontevaa kommunikointia enkelien kanssa. Hän on jopa sanonut suomalaisten henkisyyden olevan toisella tasolla kuin naapurimaissa. Mistä se johtuu?

Te osaatte luonnostaan kommunikoida hyvin enkelien kanssa, koska teillä on niin vahva suhde luontoon. Kun muodostaa vahvan suhteen maahan, vaikkapa puutarhanhoidon kautta, tulee myös henkisesti avoimeksi. Toivon, että monet maat olisivat tässä suhteessa enemmän Suomen kaltaisia.

Kun Byrne julkaisi ensimmäisen kirjansa, Enkeleitä hiuksissani, vuonna 2008, ei yleisö eikä media tiennyt, miten suhtautua pienikokoiseen lempeään naiseen, joka puhui Jeesuksen ja arkkienkelien kanssa päivittäin. Nykyään enkeleihin uskoo noin 40 prosenttia suomalaisista ja yli puolet naisista.

Katolinen kirkko ei ole aina katsonut hyvällä ulkopuolelta tulevia Jumalan sanansaattajia, mutta Byrnen sekin kelpuuttaa katedraaleihinsa puhujaksi, sillä bestsellerkirjailija vetää aina kirkon täyteen kuulijoita. Toistaiseksi vain Kiina on kieltänyt Byrnea levittämästä toivon, rakkauden ja rauhan sanomaa maassaan.

Byrne pelkäsi ensimmäisen kirjansa julkaisun aikaan, että joutuisi naurunalaiseksi. Edes hänen perheenjäsenensä eivät tienneet hänen viettäneen koko elämänsä enkelien kanssa kommunikoiden.

Kirjat syntyvät saneluohjelman avulla, joka kääntää puheen suoraan tekstitiedostoksi. Vaikean lukihäiriön takia Byrne ei pysty lukemaan ja kirjoittamaan juuri lainkaan. Hänet leimattiin sen vuoksi lapsena jälkeenjääneeksi.

Enkeleistä voimaa

Byrne on huomannut enkelien suosion kasvun kirjojen myynnissä ja lisääntyneissä esiintymiskutsuissa ympäri maailman.

Uudessa kirjassaan Byrne myöntää, ettei ensin suhtautunut enkelien kaupallistumiseen kovin suopeasti. Mutta sitten hän päätyi siihen, ettei pienistä enkelipatsaista haittaakaan ole. Hän itsekin kantaa taskussaan pientä, sileää muovinpalaa, jonka sisällä on miniatyyrienkeli. Hän sai sen lahjaksi kuulijalta puhujamatkallaan.

Vaikka sain suoria vastauksia enkeleiltä, en alussa ollut uskoa niitä. Kun he sanoivat, että tulen kirjoittamaan kirjan enkeleistä ja Jumalasta, en uskonut heitä ollenkaan. Enhän minä pystyisi siihen!

Ujoudesta kärsinyt Byrne on tehnyt paljon muitakin asioita, joita ei ennen kirjailijaksi ryhtymistä uskonut koskaan tekevänsä. Hän on puhunut täysille saleille kymmenissä maissa ja antanut satoja haastatteluja.

Viime marraskuussa Byrne sai toteuttaa monivuotisen haaveensa ja pääsi matkustamaan Lappiin. Lapin luonto hurmasi hänet täysin.

– Sain mahtavan vastaanoton Lapissa. Olen erityisen iloinen, että niin moni nuori tuli kuuntelemaan minua.

Viikon mittaisella kiertueella Byrne esiintyi Levin lisäksi Helsingissä, Jyväskylässä, Oulussa ja Savonlinnassa.

Hänen vastikään ilmestynyt kirjansa Prayers from The Heart suomennettu laitos julkaistaan ensi keväänä. Ehkä silloin on mahdollista vierailla taas Suomessa.

Byrne kehuu suomalaista luontoa ja sen puhtautta ja kertoo enkelien usein muistuttavan, että myös suomalaisten on pidettävä luonnosta parempaa huolta.

Lorna Byrnelle on kerrottu, millaisessa maailmassa lapset tulevaisuudessa elävät, jos emme tee pian täyskäännöstä. Hänelle on näytetty, miten lapset ihmettelevät videokuvia vihreästä luonnosta, perhosista, kaloista ja tavallisista metsäneläimistä ja kyselevät, mitä ne ovat ja miksi aikuiset eivät estäneet luontoa tuhoutumasta. Nämä näyt ovat syvästi järkyttäneet Byrneä, mutta hän muistuttaa, että toivoa on vielä.

Maapallon suojelija

Maapallon suojelusenkeli Jimanze on näyttäytynyt useasti Byrnelle. Hän kuulee Jimanzen lähestymisen kaukaa, sillä jättiläisen kokoinen enkeli kantaa sauvaa, jonka iskusta maa vavahtelee jokaisella askeleella. Kullanväriseen ja punaiseen haarniskaan pukeutunut Jimanze on kertonut Byrnelle, että hän on voimaton estämään ihmisiä tuhoamasta maapalloa elinkelvottomaksi. Hänen merkkejään ovat ilmastonmuutos, sukupuuttoon kuolevat eläimet ja luonnonkatastrofit.

Mutta jos ihmiset eivät usko näitä merkkejä, Jimanze ei voi auttaa, sillä hän, niin kuin muutkaan enkelit, eivät voi ylittää ihmisen tahdon rajoja.

Saasteiden, metsänhakkuiden ja ilmastonmuutosten lisäksi öljynporaus aiheuttaa vakavia seurauksia. Enkelit ovat sanoneet, että jos pumppaamme kaiken öljyn, sillä on katastrofaalisia seurauksia. Ihmiset eivät ymmärrä, että öljy on maapallon hyvinvoinnille yhtä tärkeää kuin vesi. Se voitelee maapalloa, ja jos öljysuonet imetään kuiviin, se aiheuttaa maanjäristyksiä ja myös ilmastonmuutoksia.

Lorna Byrne on tuonut miljoonille lukijoilleen enkelien sanomaa jo kymmenen vuoden ajan.

Rauhallisesti ja lämpimään sävyyn puhuva Byrne selvästi terästäytyy kuullessaan toukokuussa tapahtuneesta eduskunnan äänestyksestä, jossa kiistelty EU:n ja Kanadan välinen kauppasopimus CETA nuijittiin läpi. Kansalaisjärjestöt pelkäävät sen jättävän Suomen luonnonvarat globaalien jättiyritysten armoille. Byrne pudistaa päätään.

– Minua on pyydetty muistuttamaan, että luonnonvaroja ja maata ei voi kukaan omistaa. Ihmisten pitää puuttua siihen, jos kansainväliset tai suomalaiset yritykset saastuttavat luontoanne. Tiedän, että on tärkeää luoda työpaikkoja, mutta jos luonto tuhoutuu, millään työpaikoilla ei ole väliä.

Byrne painottaa, että ihmisten on tehtävä oma osuutensa ja sanottava kantansa, jos päättäjät ovat menossa väärään suuntaan. Hän kertoo, että Irlannissa yritettiin myydä eräs puisto yritykselle. Protestien jälkeen hallituksen piti muuttaa päätös ja kaupat peruttiin.

Suomen oma enkeli

Vieraillessaan Suomessa Byrne on nähnyt usein Toivon enkelin, joka kantaa suurta soihtua.

Kerran hän näki vilahduksen Suomen enkelistä. Jokaisella maalla on niin kutsuttu kansallisenkeli. Hänen tehtävänsä on suojella kyseistä maata, eikä kansallisenkeli koskaan poistu maan rajojen ulkopuolelle.

– On hyvin harvinaista, että näen kansallisenkelin. Tunnen itseni etuoikeutetuksi, että olen nähnyt Suomen enkelin. Hän oli valtava. Näin hänet kaukaa, ja hänen pukunsa oli täynnä symboleita, joiden merkitystä en tiedä.

Kansallisenkelit kommunikoivat keskenään. Heidän tärkein tehtävänsä on säilyttää rauha. He myös kommunikoivat päättäjien ja hallitusten kanssa – tai ainakin yrittävät.

Byrne on nähnyt Suomessakin ministereiden ja päättäjien ympärillä enkeleitä, jotka yrittävät vaikuttaa heidän päätöksiinsä.

Maanne on niin kaunis. Rakastan Suomen luontoa ja maanne kaupunkeja, niin isoja kuin pieniäkin. Enkelien viesti suomalaisille on tulla henkisesti yhä avoimemmaksi, niin että sielun ja ruumiin yhteys avautuu paremmin. Tarvitaan myös enemmän rakkautta ja myötätuntoa ja niiden opettamista lapsille. Jos lapsi ei näe rakkautta, hän ei opi rakastamaan.

Näyt julki myöhemmin

Byrnen työ on tuoda myötätunnon, rakkauden ja toivon sanomaa ihmisille uskonnosta riippumatta. Materialismi on hänen mielestään liian suuressa roolissa ihmisten elämässä. Hänestä jokaisen hallituksen pitäisi taata kansalaisilleen perustoimeentulo, työpaikka ja koulutus.

Byrnellä ei ole lupa puhua kaikista saamistaan tulevaisuuden näyistä, jotkut asiat hän paljastaa vasta kuolemansa jälkeen julkaistavassa kirjassa. Mutta hän haluaa kertoa myös saamistaan myönteisistä näyistä, joissa maailma on kuin paratiisi.

– Meillä on aina toivoa, voimme aina tehdä valinnan vapaan tahdon mukaisesti. Minua on pyydetty auttamaan, että emme toteuttaisi ikävimpiä tulevaisuudennäkymiä. Minulle on näytetty myös kuvia maailmasta, jossa jokainen maa tuottaa ruokaa ja jossa se jaetaan kaikkien maailman asukkaiden kesken.

Suursuosiosta huolimatta Byrnen elämä ja hillitty olemus on muuttunut hyvin vähän. Moni hänet tavannut hämmästelee voimaa, joka alle 160-senttisestä naisesta huokuu. Hän vaikuttaa kokoaan suuremmalta.

Päivät kuluvat Irlannin maaseudulla rauhallisesti. Hänellä on tavallisesti yksi tai kaksi kirjaa työn alla silloin, kun hän ei ole puhujamatkoilla. Byrne auttaa muun muassa Syyrian, Irlannin ja Afrikan lapsia perustamansa Lorna Byrne Children's Foundationin kautta.

Hänen tyttärensä Pearl hoitaa juoksevia asioita, mediakontakteja, kirjakiertueaikatauluja ja matkustaa hänen mukanaan. Byrne tottui jo ennen kirjailijanuraansa siihen, että ihmiset tulivat pyytämään häneltä apua ja esirukouksia.

Sama ystävällisyys ja auttamisenhalu on hänessä vieläkin, kun hän haastattelun päätyttyä kysyy, haluanko hänen välittävän enkelien vastauksia joihinkin henkilökohtaisen elämäni kysymyksiin.

Hyvien tunteiden tuoja

Byrne on iloinen, että moni suomalainen lapsi on kertonut hänelle uskovansa suojelusenkeliin ja pyytävänsä tältä apua. Enkelit ovat kertoneet, että tulevaisuudessa lapset oppivat koulussa käyttämään henkisiä kykyjään osana normaalia koulutyötä. Samoin enkelit ovat tulevaisuudessa enemmän osa kaikkien ihmisten arkea, kuin perheenjäseniä.

Olisi hyvä, jos ihmiset alkaisivat kiinnittää huomiota suojelusenkeleihinsä. Hänestä voi nähdä vilahduksen silmäkulmasta. Hyvät tunteet ja myös tuntemasi syyllisyys, on usein viesti enkeliltä.

Enkelit vastaavat pyyntöihin hyvin eri tavoin. Joskus vastausta ei huomaa, koska se tulee ajatuksen, tunteen, mielikuvan tai sattumanvaraisen tapahtuman muodossa. Aina vastaus ei ole myönteinen tai miellyttävä, ja sitä ei siksi haluta ottaa vastaan.

Byrne on puhunut usein ”työttömistä enkeleistä”. Hän on nähnyt heitä lampsimassa Suomessakin odottaen, että he saisivat avunpyyntöjä.

– Ihmisiä huvittaa ajatus työttömistä enkeleistä. Mutta olen nähnyt lapsesta asti heitä esimerkiksi auttamassa polkupyöräilijöitä tai kauppakassien kantamisessa. Työtöntä enkeliä voi pyytää vaikka tuntemattoman avuksi tai lähettää heitä ystävän luo.

Byrnelle enkelit ovat arkipäivää ja sellaista suhtautumista hän toivoisi muillekin.

– Aikuiset usein pyytävät enkelien apua suurissa asioissa. Mutta ei ole niin pientä asiaa, jota ei voisi enkeleiltä pyytää.

Muistan, että itse pyysin aamulla mielenrauhaa, sillä päivään oli kasautunut paljon tekemistä eri puolilla kaupunkia. Sain, mitä pyysin ja enemmänkin, sillä taivaallinen, lähes mystinen rauha sisälläni kesti temppuilevat tietokoneohjelmat, kesken matkan seisahtuneen metron ja muut pienet vastoinkäymiset.

Jos se oli enkelien aikaansaannosta, hyvä niin.

Lorna Byrne on irlantilainen mystikko, rauhanlähettiläs, kirjailija, leski, neljän lapsen äiti ja moninkertainen isoäiti.

Kirjat: Enkeleitä hiuksissani (Otava, 2009), Portaat taivaaseen (2011), Toivon viesti enkeleiltä (2012), Taivaallinen rakkaus (2014), Enkelten kosketus (2017), Prayers from the Heart (suomennos julkaistaan 2019).

Byrnen kirjoja on käännetty 30 kielelle ja myyty yli miljoona kappaletta. Suomessa Byrnen kirjoja on ostettu 158 000 kappaletta.

1 kommentti