Terve.fi

Kiihottimet

Kiihottimet

Kiihottimet

Aiemmin puhuttiin erityisistä klitoriskiihottimista, välineistä, jotka erityisesti on suunniteltu klitoriksen kiihottamiseen. Nykyään puhutaan kuitenkin mielummin erogeenisten alueiden kiihottimista, sillä kaikkia erogeenisia alueita voidaan hyväillä nk. klitoriskiihottimilla.

Erogeenisten alueiden tai klitoriksen kiihottamiseen tarkoitettu laite on moottorikäyttöinen ns. tärylaite. Niissä on monesti lisänä esimerkiksi pehmeitä silikonisia, kumisia tai muovisia laitteen päälle vedettäviä “sukkia” tai erilaisia ja erilaisin nystyräkuvioin varusteltuja “vaihtopäitä”.  Laitteissa on porrastettu tai portaaton värinän säätö, eli ne voidaan tässä merkityksessä luokitella myös vibraattoreiksi. Kiihottimen tärinän tarkoituksena on aiheuttaa tietyn ajan kuluessa klitoriksen herkistyminen ja lopulta orgasmi. Useimmilla naisilla klitoriksen hyväily on jopa orgasmin edellytys.

Kiihottimia on kahdenlaisia. Yleisesti erogeenisten alueiden ja erityisesti klitoriksen kiihottamiseen on tarkoitettu ns. kädessä pidettävät kiihottimet. Ne on ajateltu varsinaisesti naisen itsensä käyttöön yhdynnän aikana tai itsehyväilyssä. Mikään ei kuitenkaan estä kumppania esileikiksi huristelemasta laitteella naisensa erogeenisilla alueilla. Pienen kokonsa ja melko voimakkaan värinätehonsa vuoksi kädessä pidettävä kiihotin on näppärä myös peppuseksissä peräaukon seudun alueella. Myös miesten erogeenisten alueiden stimulointi ja erityisesti kivesten tärisyttely voi tuntua mukavalta.

Erityisesti klitoriksen alueen kiihottamiseen on tarkoitettu ns. päälle puettavat klitoriskiihottimet. Tällä tarkoitettaan kiihotinta, jonka nainen voi pukea päälleen kuminauha- tai muilla valjailla (seuraa tuotetta hankittaessa aina mukana). Kiihotin pysyy pitämättä paikallaan klitoriksen kohdalla. Nainen voi näin vapauttaa kätensä yhdynnän aikana muihin puuhiin tai pitää esilämmittelyvaiheessa kiihotinta muuten vaan – tai peräti tehdä samalla jotakin ihan muuta. Vaikkapa siivota tai luututa lattioita. Sanommekin laitetta leikkisästi “siivouksen parhaaksi apuvälineeksi!”

Käsi- ja sormikiihottimet

Myös sormikiihottimet ovat kiinnostava tuoteryhmä. Ideana on asentaa sormeen apuväline, lisäominaisuus, jolla kiihottaa paremmin, helpommin, tehokkaammin. Kyseessä voi olla joko nystyröity ja käsikäyttöinen ns. sormisukka tai sitten värisevä kiihotinlaite. Näillä voidaan kiihottaa yleisesti erogeenisia alueita, mutta erityisesti klitorista. Viime vuosien seksin apuvälineiden tekniset innovaatiot, pienemmät moottorit ja tuotekehitys, näkyvät juuri parhaiten sormikiihottimissa, sillä vielä vuosituhannen vaihteessa ei mainitunlaisia näppäriä kiihotinlaitteita juuri markkinoilla ollut.

Uusi, mielenkiintoinen ja voisiko sanoa peräti vallankumouksellinen tulokas seksivälinepuolen ihmeelliseen maailmaan on ns. hierontakäsine; innovaatio, jossa periaatteessa tavallisen näköiseen sormikkaaseen on liitetty vibraatio-osa. Sormikkaan kaikki sormet on “vibratoitu” eli kaikki sormet värisevät. Maksimivärinäteho on laitteen valmistajan mukaan noin 45000 värähdystä minuutissa, mikä – voimme varmuudella sanoa – on melko paljon! Onneksi laitteessa on portaaton tehonsäätö. Erityisen mielenkiintoiseksi uutuuden tekee sen ajateltavissa olevat, monipuoliset käyttömahdollisuudet, joista seksi on vain yksi nautinnollinen mahdollisuus…

Lähde: Suuri Seksivälineopas – Sin City 

Julkaistu: 20.9.2007
Kommentoi »