Terve.fi

Kiihotinrenkaat

Kiihotinrengas on muovista, kumista tai silikonista valmistettu moottoroitu tai moottoroimaton laite, joka laitetaan peniksen juureen. Lue lisää kiihotinrenkaasta.
Teksti Toimitus

Kiihotinrenkaalla tarkoitetaan miehen peniksen juureen laitettavaa silikonista, kumista tai muovista rengasta. Kiihotinrenkaita on kahdenlaisia: kiihotinrengas, jossa on yhdynnän aikana klitorikseen osuva uloke, sekä kiihotinrengas, jossa on nystyröitä tai kohokuvioita itse renkaassa.

Kiihotinrenkaita  on eri mallisia, kokoisia ja kovuisia. Klitoriksen kiihottamisen lisäksi rengas toimii myös miehen peniksen kiristimenä. Se estää veren takaisinvirtauksen peniksestä pidentäen siten erektioaikaa. Monet mallit ovat tähän tarkoitukseen kuitenkin liian venyviä.  Malleja on nykyään niin monenlaisia, että jokaiselle löytyy varmasti omansa ja tarkoitukseen sopivin. Kiihotinrengasta valittaessa kannattaa huomioida naisen klitoriksen herkkyys. Mitä herkempi, sen pehmeämpi materiaali ja muoto tulee kiihottimessa olla. Myös anatomiset seikat kannattaa “mitata.” Jos klitoris on korkealla ja kaukana emättimen aukosta, tarvitaan suurempi ja ulkonevampi renkaan kiihotinosa, jotta se osuisi kohdalleen.

Myös erilaisin nystyröin tai kohokuvioin varustetut kiihotinrenkaat ovat nousseet suosioon. Kiihotinrenkaita on olemassa sekä moottoroimattomina että moottoroituina. Nykyisin on kehitetty myös moottoroituja ja langattomia kiihotinrenkaita, jotka reagoivat “osumaan” eli toimivat vasta, kun kiihotinosa koskettaa klitorista. Markkinoille on tullut myös ns. kertakäyttöisiä klitorista kiihottavia kiihotinrenkaita, joiden käyttöaika on noin 20 minuuttia. Suosituimpia ovat kuitenkin edelleen mieskäyttöiset eli moottoroimattomat ja miehen peniksen juureen asetettavat, kuvioidut kiihotinrenkaat.

Laitteen aiheuttamaa hankausvaikutusta voidaan pehmentää käyttämällä klitoriksessa liukuvoidetta. Liukuvoide myös herkentää klitorista aistimaan kosketukset paremmin.

Julkaistu: 20.9.2007
Kommentoi »