Sairaudet

Kalansyönti hidastaa sepelvaltimotaudin etenemistä

Yhdysvaltalaistutkimuksessa on selvitetty yhteyttä kalansyönnin ja sepelvaltimotaudin etenemisen välillä sepelvaltimotautia sairastavilla naisilla. Etenevään seurantatutkimukseen osallistui 229 naista, joiden kuukautiset olivat loppuneet. Kalansyönti arvioitiin ruokavaliokyselyllä.

28.6.2006 Terve.fi

sepelvaltimotaudin

Kaikille tehtiin varjoainekuvaus tutkimuksen alussa ja keskimäärin 3,2 vuoden kuluttua sepelvaltimoiden tilan selvittämiseksi.

Diabeettisten naisten, jotka söivät vähintään 2 annosta vaaleaa kalaa tai yhden annoksen tummalihaista kalaa, kuten tonnikalaa, sepelvaltimoiden ahtautuminen oli vakioinnin jälkeen merkitsevästi hidastunut verrattuna vähemmän kalaa syöneisiin, mutta naisilla, joilla ei ollut diabetesta, tulokset eivät olleet merkitseviä. Toisaalta runsas kalansyönti vähensi uusien vaurioiden kehittymistä sepelvaltimoiden seinämissä.

Sepelvaltimotauti

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt