Terve.fi

Kaikkiin seksuaaliterveyden häiriöihin on olemassa hoitokeino

Kaikkiin seksuaaliterveyden häiriöihin on olemassa hoitokeino
Seksuaaliterveyteen liittyvät häiriöt ovat yllättävän yleisiä sekä miehillä että naisilla. Kaikenikäisistä miehistä noin 35 prosentilla arvellaan olevan seksuaaliterveydellisiä ongelmia, joista yleisimpiä ovat ennenaikainen siemensyöksy, erektiohäiriöt sekä seksuaalinen haluttomuus. Seksuaalilääketieteen asiantuntija kannustaa miehiä hakemaan apua ongelmiinsa ja parantamaan samalla elämänlaatuaan.
Julkaistu: 13.5.2009
Seksuaalisten häiriöiden taustalla on tavallisimmin kroonisia sairauksia, parisuhdeongelmia tai hormonaalisia tekijöitä. Ongelmilla on usein yhteyksiä toisiinsa eli samalla miehellä saattaa olla useita seksuaaliterveyteen liittyviä ongelmia.

Ennenaikainen siemensyöksy vaivaa joka viidettä suomalaismiestä

Noin viidesosa suomalaisista miehistä kärsii ennenaikaisesta siemensyöksystä jossakin elämänvaiheessa. Ennenaikainen siemensyöksy vaikuttaa merkittävästi mieheen, tämän kumppaniin ja parisuhteeseen. Tila voi vaikuttaa myös seksuaaliseen tyydytykseen, seksisuhteisiin, minäkuvaan ja elämänlaatuun yleensä.
Ennenaikaisen siemensyöksyn diagnoosiin vaaditaan että siemensyöksyn alkamiseen kuluva aika on lyhyt, mies ei tunne pystyvänsä kontrolloimaan siemensyöksyä ja siemensyöksyyn liittyy negatiivisia tunteita tai stressiä. Pahimmillaan siemensyöksy tapahtuu jo ennen yhdyntää.
- Ennenaikaisesta siemensyöksystä kärsivistä miehistä yli puolella vaiva on hankala. Se on kaikenikäisten miesten vaiva, toisin kuin esimerkiksi erektiohäiriöt, jotka yleistyvät iän myötä, kertoo dosentti, kliinisen fysiologian erikoislääkäri ja kliininen seksologi Juhana Piha. Ennenaikaisen siemensyöksyn hoitoon tarkoitettu tablettimuotoinen lääke on saanut myyntiluvan Suomessa ja se tuli markkinoille huhtikuun 2009 alussa.
Juhana Piha kannustaa miehiä rohkeasti hakemaan apua seksuaaliterveydellisiin ongelmiinsa.
- Kaikkiin seksuaaliterveydellisiin häiriöihin on olemassa hoitokeino. Tämän elämänalueen ongelmiin pitäisi osata suhtautua samalla tavalla kuin mihin tahansa muihinkin oireisiin. Oikea hoito parantaa olennaisesti miesten elämänlaatua ja parisuhdetta.
Kommentoi »