Kauneus ja Terveys

Kaduttaako tatuointi? Näin pääset siitä eroon

Kaduttaako tatuointi? Näin pääset siitä eroon
Tatuoinnin ottamista kannattaa harkita pitkään ja hartaasti, sillä siitä eroon pääseminen ei ole yksinkertaista. Jos kuitenkin iholle päätynyt kuva alkaa ärsyttää tai kaduttaa, on olemassa joitakin keinoja, joilla tatuoinnin saa pois.
Julkaistu: 25.6.2015

On kuitenkin hyvä muistaa, että tatuointien poistomenetelmät aiheuttavat hiertymiä ja arpikudosta. Ne myös vaativat yleensä laserhoitoja tai kirurgisia toimenpiteitä.

1. Laserhoidot 

Laserhoidolla voidaan vaalentaa monia tatuointeja – toisia tehokkaammin ja helpommin kuin toisia. Menetelmä vaatii yleensä useampia hoitokertoja, ja hoito voi olla kallista. Joskus laserhoidot voivat aiheuttaa hypopigmentaatiota, eli ihon luonnollisen värin vaalenemista käsitellyllä alueella. Lisäksi laserhoito voi muuttaa tatuoinnin värin vähemmän kauniiksi sävyksi.

2. Dermabraasio (ihohionta) 

Ihohionnassa hiotaan ihokerroksia lankaharjalla tai timanttihiomakivellä. Tämä prosessi itsessään voi jättää arven.

3. Salabraasio (suolahionta) 

Salabraasiota, jossa suolaliuosta käytetään pigmentinpoistoon, käytetään joskus yhdessä dermabraasion kanssa, mutta se on nykyään harvinainen menetelmä.

4. Arpeuttaminen 

Tässä menetelmässä tatuointi poistetaan hapolla, joka luo tatuoinnin tilanne arven.

5. Kirurginen poisto 

Kirurgisissa poistoissa käytetään toisinaan kudoksen laajentajia, kuten ihon alle asennettuja ”palloja”, jolloin tatuoinnin pois leikkaaminen aiheuttaa vähemmän arpikudosta. Isommat tatuoinnit saattavat vaatia toistuvia leikkauksia, jotta ne saataisiin poistettua kokonaan.

6. Tatuoinnin naamiointi 

Ihoon injektoidaan uutta väriä, jolla luodaan joko uusi kuvio tai peitetään tatuointi ihonvärisellä pigmentillä. Pigmentti ei kuitenkaan usein näytä luonnolliselta, sillä siitä puuttuu iholle ominainen läpikuultavuus.

Lähde: WebMD.com

Kommentoi »