Juotko vahingossa liikaa?

Juotko vahingossa liikaa?
Naisille alkoholin suurkulutuksen alarajana on 12-16 alkoholiannosta viikossa. Katso, miten runsas viikkoannos kertyy kuin vahingossa!
Kuvat
Julkaistu 21.9.2016

Monella alkoholi kuuluu elämäntapaan, kuten viinin nauttiminen aterioilla ja ystäviä tavatessa. Runsas viikkoannos kertyy kuin vahingossa.

Turvallisen alkoholin­käytön raja on enintään kaksi annosta päivässä ja ainakin kaksi päivää viikossa kokonaan ilman alkoholia.

Uusien tutkimusten mukaan turvallista alkoholimäärää ei ole, ja terveydelle alkoholista ei ole mitään hyötyä. Terveyden näkökulmasta riskiraja alkaa paukkua, kun nainen juo kaksi alkoholiannosta päivässä. Yksi alkoholiannos on 20 grammaa absoluuttista alkoholia.

Tässä esimerkkiviikko siitä, kuinka helposti tulee juotua. Tämä on monelle naiselle arkipäivää.

Maanantai Ei alkoholia.

Tiistai 16 cl punaviiniä päivällisellä ystävän kanssa. Lasillinen kuohuviiniä teatteriesityksen väliajalla. Yhteensä 2,25 annosta.

Keskiviikko Saunassa 0,5 litran siideri. Yhteensä 1,5 annosta.

Torstai Kaksi lasillista valkoviiniä päivällisellä. Yhteensä 2 annosta

Perjantai Lasillinen kuohuviiniä työ kaverin läksiäisissä. Kaksi tuopillista siideriä baarissa ystävän kanssa. Yhteensä 4,5 annosta

Lauantai Kuohuviinilasillinen brunssilla. Kaksi lasillista viiniä päivällisellä. Pieni lasillinen portviiniä jälkiruuan kanssa. Yhteensä 4 annosta

Sunnuntai Ei alkoholia. 

= Viikossa kertyy helposti 14,25 alkoholiannosta.

Viikossa suurkulutuksen alaraja on 12-16 annosta. Kerta-annoksena yli 5-6 alkaa olla olla jo vaarallista terveydelle.

1 kommentti