Hyvästit vessarallille: Näin helpotat ärtyvän suolen oireyhtymää

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Sabora Pharma
Hyvästit vessarallille: Näin helpotat ärtyvän suolen oireyhtymää
Ripulia tai ummetusta, vatsakipuja ja ainainen huoli läheisestä vessasta? Ärtyvän suolen oireyhtymä on yleinen vaiva. Suolen limakalvon suojaaminen saattaa auttaa oireita.
Julkaistu: 29.8.2019

Toistuvia vatsakipuja, ripulia tai ummetusta ja usein äkillinen tarve päästä vessaan? Kaikilla on joskus vatsavaivoja, mutta kyseessä saattaa olla myös IBS eli ärtyvän suolen oireyhtymä. Siitä kielivät myös jatkuva vatsan turvotus, limainen uloste ja tunne, ettei suoli tyhjenny kunnolla. Oireet helpottavat usein ulostamisen jälkeen.

IBS eli Irritable Bowel Syndrome on yleinen ongelma, josta kärsii joka kymmenes suomalainen, naiset miehiä useammin. Useimmiten se vaivaa työikäisiä ihmisiä.

Oireet voivat vaihdella: samalla ihmisellä saattaa olla toisinaan ripulia ja välillä ummetusta. Oireita pahentavat usein stressi, kiire ja jotkin ruoka-aineet, kuten FODMAP-hiilihydraatit. Tyypillistä on, että vatsa toimii hetken normaalisti, mutta alkaa sitten jälleen oireilla.

Ärtyvän suolen oireyhtymä ei ole vaarallinen, mutta se voi olla hyvin ikävä vaiva. Kivut ja jatkuvat vatsavaivat saattavat heikentää elämänlaatua varsinkin, jos ärtynyt suoli oireilee ripulina. Silloin wc:n on oltava aina lähellä. Ripulista kärsii jopa 80 prosenttia IBS-potilaista.

Gelsectan® on uudenlainen tuote ripulipainotteisen IBS:n hoitoon. Lue lisää Gelsectanista >>

Mistä IBS johtuu?

IBS:lle ei ole toistaiseksi löydetty yksiselitteistä syytä. On kuitenkin todettu, että varsinkin ripulipainotteisen IBS:n taustalla on usein suolen liiallinen läpäisevyys. Suoliontelon ja alempien kudosten välissä on limakalvon epiteelieste, joka muodostuu tiiviisti toisiinsa liittyneistä soluista.

Joskus solujen liitokset kuitenkin löystyvät. Niitä voivat heikentää esimerkiksi mikrobit, lääkeaineet ja jotkin ruoat.

Kun solujen väliset liitokset heikkenevät, alempiin kudoksiin pääsee suolen sisältöä eli esimerkiksi bakteereja ja happoja. Kun suolesta kulkeutuu kudoksiin sinne kuulumattomia aineita, keho alkaa taistella niitä vastaan. Silloin immuunipuolustus aktivoituu, ja limakalvolle syntyy matala-asteinen tulehdus.

Suoliston mikrobisto saattaa myös muuttua huonompaan suuntaan. Se voi lisätä suolen läpäisevyyttä ja pitää yllä hiljaista tulehdusta.

Seurauksena on noidankehä, joka oireilee ripulina, vatsakipuina ja vatsan turpoamisena.

Apua suolen limakalvolle

Ongelman ydin on siis suolen sisällön vuotaminen paikkoihin, joihin se ei kuulu. Hyvä uutinen on, että oireista ja vessarallista voi päästä eroon.

Jos sinulla on ripulipainotteinen IBS, on hyvä suojata suolen limakalvoa ja estää bakteerien ja muiden aineiden kulkeutuminen sen läpi. Siinä voi auttaa Sabora Pharman Gelsectan®-valmiste. Se sisältää ksyloglukaania ja kasviproteiinia, jotka suojaavat limakalvoa ja sen tiiviitä liitoksia.

Lisäksi Gelsectanissa on ksylo-oligosakkarideja, jotka lisäävät suoliston bifidobakteereiden kasvua. Ne ovat hyödyllisiä mikrobeja, jotka käyttävät ksylo-oligosakkarideja ravintonaan. Näin Gelsectan siis parantaa myös suoliston mikrobitasapainoa. Silloin kun mikrobit voivat hyvin, suolistollakin menee paremmin.

Kun limakalvo saa näin apua toipuakseen, sen solujen liitoksilla ja epiteeliesteellä on tilaisuus uusiutua. Silloin ne kestävät mikrobien, lääkeaineiden ja ruoka-aineiden kuormitusta paremmin ja pitävät pintansa niitä vastaan.

Kierre on katkaistu. Vatsavaivat, ripuli, ilmavaivat ja vatsan turvotus voivat helpottaa, vessan sijaintia ei tarvitse enää tarkkailla samoin kuin ennen ja elämänlaatu kohenee.

Elämä helpottui uudella valmisteella

Aila Mikkola tutustui Gelsectaniin ja sai siitä helpotusta vatsan toimintaan.

–Olen kerta kaikkiaan onnellinen tuotteesta. Nyt voin syödä niitäkin ruokia, mitä en aiemmin voinut, kuten maustettuja ruokia, pähkinöitä ja juureksia.

Gelsectan rauhoitti vatsaa.

–Enää vessaan ei tarvitse syöksyä pää kolmantena jalkana, eikä kytätä vessan sijaintia, vaikka olisi ulkona syömässä. Myös suoliston kipuilut ovat lähes kadonneet, kertoo Aila Mikkola.

Gelsectan® on uudenlainen tuote

  • Gelsectan® on CE-merkitty terveydenhuollon valmiste, joka vaikuttaa suolen limakalvolla.
  • Se on uudenlainen tuote ripulipainotteisen IBS:n hoitoon. Se soveltuu myös lääkkeiden aiheuttamaan ripuliin ja suolistoyliherkkyyteen.
  • Gelsectan ei imeydy elimistöön, ei tunnettuja sivu- tai yhteisvaikutuksia.
  • Ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.
  • Kapselit otetaan kahdesti vuorokaudessa, kerta-annostus 1-2 kapselia.
  • Kuuria jatketaan kahdesta viikosta kuukauteen, voi käyttää myös ylläpitohoitoon.
  • Pakkaus sisältää 60 kapselia, saatavilla apteekeista ilman reseptiä. Tutustu pakkausselosteeseen.

Lue lisää Gelsectan-kapseleista >>

Kommentoi »