Kauneus ja Terveys

Huolehdi kynsistäsi – 4 hyödyllistä vinkkiä

Huolehdi kynsistäsi – 4 hyödyllistä vinkkiä
Kynnet ovat monelle naiselle ylpeyden aihe. Mutta tiedätkö milloin kynnet ovat oikeasti terveet?
Julkaistu: 25.6.2015

Terveet kynnet tunnistaa sileästä pinnasta, jossa ei ole halkeamia tai uurteita. Niiden väri on yhdenmukainen, eikä niistä löydy läiskiä tai haalistumia.

Ehow.com listasi nämä neljä vinkkiä, joiden avulla kyntesi voivat paremmin kuin koskaan!

1. Vältä kynnenkovettajia 

Kynnenkovettajista voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä, koska tuotteita ei välttämättä ole kliinisesti arvioitu ja testattu. Kynnenkovettajan käyttö ei edes ole välttämätöntä, elleivät kynnet ole erityisen hauraat. Kynnenkovettaja saattaa kuitenkin tehdä terveistä, joustavista kynsistä hauraat.

2. Jätä kynsinauhat rauhaan 

Vaikka kauneussalongeissa yleensä poistetaankin kynsinauhat manikyyrin yhteydessä, olisi parempi olla koskematta niihin. Kynsinauhat toimivat luonnollisena esteenä, joka ehkäisee bakteereiden ja sienten pääsemistä kynsipedille. Poistamalla kynsinauhan myös tämä luonnollinen suoja poistuu.

Jos kynsinauhoja ei poisteta oikein, niistä tulee punaiset, rosoiset ja jopa turvonneet. Lisäksi niiden poistaminen voi aiheuttaa tulehduksia, jotka saattavat johtaa pysyviin kynsivaurioihin.

3. Vähennä manikyyrissä käyntiä 

Liiallinen manikyyrissä käynti voi tehdä kynsistä kuivat ja hauraat. Yksi mahdollinen syy tähän on se, että manikyyrissä kynnet altistuvat kemikaaleille ja koville aineksille. Usein toistuvat manikyyrit voivat myös johtaa kynsipedin tulehduksiin, jolloin kynsipohjaan voi syntyä punoittavia, turvonneita alueita. Tulehdukset voivat olla myös merkki esimerkiksi salonkien epähygieenisistä tarvikkeista.

4. Vaihda shampoota 

Hiuksille sopimattoman shampoon tunnistaa helposti siitä, että hiusten lähtö lisääntyy merkittävästi. Monet ihmiset eivät kuitenkaan tiedä, että vaikka hiukset näyttäisivtä hyvältä, shampoo voi silti vaikuttaa negatiivisesti kynsiin.

Esimerkiksi helposti rasvoittuville hiuksille suunnitellut shampoot poistavat luonnollisia öljyjä päänahasta, mutta samalla ne voivat myös kuivattaa kynsiä. Jos kynnet ovat jo valmiiksi kuivat ja hauraat, kyseisen shampoon käyttäminen saattaa vain pahentaa tilannetta.

Kommentoi »