Voi hyvin

Hoida talvi-iho kuntoon

Hoida talvi-iho kuntoon
Onko ihosi kuin dinolla? Bloggaajamme Johanna hankki vastaukset kiperiin ihonhoitopulmiin.
Julkaistu: 26.2.2016

Johanna Koivu: Hyvän olon sävelet

Onneksi ihoni ei  ole aivan yhtä haastavassa kunnossa kuin ystävälläni dinolla.

Tammikuun blogissani etsin apuja talven kuivattaman ihon hoitoon ja lupasin välittää ihonhoitopulmanne erikoiskosmetologi Maarit Leikoskelle.

Nyt vastaukset kysymyksiinne ovat täällä, olkaa hyvät :)

1. Miten voisi nuorentaa käsien ihoa? Käteni ovat kovassa käytössä ja ennenaikaisesti vanhentuneet?

Maarit vastaa: Käsien iho kuivuu helposti jatkuvan pesemisen, työskentelyn ja ilmaston vaihteluiden vaikutuksesta. Kun vanhenemme, vähenee myös kosteutta sitovan hyaluronihapon määrä ihossa. Juonteet lisääntyvät, iho kuivuu herkemmin eikä tunnu yhtä kimmoisalta kuin aikaisemmin.

Hyaluronihappoa sisältävän mikropistoshoidon avulla voidaan käsiin palauttaa ihon kimmoisuutta, vähentää juonteita sekä kosteuttaa ihoa pitkäkestoisesti.

Kuva: Heikki Mahlamäki

2. Mitä apuja voisin saada kuivaan ihooni naamioiden lisäksi? Kun  mikään ei riitä kosteutukseen, ja liian paksut yleisvoiteet tukkivat ihoa.

Maarit vastaa: Kun iho kaipaa kosteutta, ratkaisu ongelmaan ei aina ole paksumpi ja rasvaisempi voide. Iho kaipaa myös kosteutta eli vettä, ja sitä voidaan antaa iholle esimerkiksi kosteusseerumeista, joita käytetään varsinaisten kosteus- tai hoitovoiteiden alla.

3. Ihossani on kaikki ongelmat kerralla. On punoitusta, ärtyneisyyttä, pintakuivuutta ja rasvaisuutta. Jokaiselle näille ongelma-alueille on omat hoitovoiteet. Ostanko rasvoittuvan ihon tuotteita vai pintakuivan? Tarvitsisin yövoiteen, mutten osaa valita.

Voide ei saa olla liian paksu, sillä saan mustapäitä esimerkiksi Bodyshopin Vitamin E -voiteesta. Ihoni tarvitsee kaiken avun, sillä olen 16-vuotias ja kasvoni iho näyttää tulpasti vanhemmalta. Meikkivoide kerääntyy kuiviin kohtiin ja joskus jopa hilseilee (ei vaikuta onko kyseessä luonnonkosmetiikka vai muu).

Maarit vastaa: Kuulostaa siltä, että ihosi on suhteellisen tyypillinen sicca-iho eli pintakuiva ja herkkä, mutta rasvainen.

Tällaisen ihon hoito on hyvä aloittaa huolellisella, mutta hellävaraisella Cellucur-mikrohiontakasvohoidolla, jolla ihon kuiva pintakerros saadaan ensin kuorittua pois ja näin iho vastaanottavaisemmaksi hoitotuotteille.

Suosittelen käyttöösi Cellucur-sarjan sicca-tuotteita, päivä- ja yövoidetta, joilla saadaan rauhoitettua ärtyneisyyttä, poistettua pintakuivuutta ja samalla hillittyä liiallista öljyisyyttä.

Nämä tuotteet parantavat ihon suojamekanismia, kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa vähentäen ihon ärsytyksiä ja pieniä tulehduksia. Lisäksi ne normalisoivat talineritystä ja tasapainottavat ihoa.

Kuva: Heikki Mahlamäki

4. Silmänympärysihoni on hyvin kuiva. Monilla linjoilla on silmänympärysseerumi ja voide erikseen. Voinko laittaa seerumia koko ihoalueelle ja myös suht lähelle silmää, ja sitten voidetta kauemmas silmäluulle?

Maarit vastaa: Seerumien tarkoitus on tehostaa ihonhoitoa ja voiteiden hoitavuutta, ja ne laitetaan yleensä puhtaalle iholle voiteen alle. Riippuen ihosta ja esimerkiksi vuodenajasta, voi joskus pelkkä seerumikin riittää silmänympärysten hoitoon.

Koko kasvoille tarkoitettuja seerumejakin voi varovasti laittaa silmänympärysiholle, mutta lue kuitenkin pakkausseloste tarkasti ennen käyttöä. Kaikki seerumit eivät sovi silmien lähelle.

Mukavaa ihonhellimisviikkoa!

Kommentoi »