Hoida ihosi kuntoon savella

Hoida ihosi kuntoon savella
Savella voi hoitaa sekä rasvaista että kuivaa ihoa tai hillitä paikallisia epäpuhtauksia.
Julkaistu 18.9.2017

Moni tietää, että savella voi hoitaa rasvaista ihoa ja epäpuhtauksia. Savella on kuitenkin myös tasapainottavia, rauhoittavia ja kosteuttavia ominaisuuksia. Saven sanotaan myös poistavan kuona-aineita ja uudistavan ihoa.  

Ihoa voi hoitaa esimerkiksi bentoniitti- ja kaoliinisavella sekä vihreällä savella. Lue, miten niitä kannattaa käyttää ja mikä sopii millekin ihotyypille!

Rasvainen iho ja sekaiho

Montmorilloniittisavi kirkastaa ihoa ja supistaa ihohuokosia. Se imee itseensä tehokkaasti ihotalia.

Bentoniittisavi tasapainottaa, poistaa kuona-aineita ja kuorii ihoa. Se voi kuivattaa ihoa, joten sitä ei suositella kuivuuteen taipuvaiselle iholle.  

Rhassoul-savi eli rasulsavi sopii erityisesti rasvaisen ihon ja hiuspohjan hoitoon. Mineraalipitoinen savi sitoo itseensä rasvaa ja puhdistaa epäpuhdasta ihoa. Rhassoul-savea voi käyttää myös hilseilevän ja ärtyneen hiuspohjan pesuun sampoon sijasta.  Muita rasvaiselle iholle sopivia savilajeja ovat ranskalainen vihreä savi, fuller’s earth -savi sekä marokkolainen punainen savi. 

Kuiva ja eloton iho

Valkoinen kaoliinisavi kuorii ihoa kevyesti, vilkastaa verenkiertoa ja puhdistaa ihoa sekä ihohuokosia. Herkällekin iholle sopiva savi ei kuivata. Punainen, pinkki, musta sekä keltainen kaoliinisavi uudistavat ihoa. Hellävaraiset savet kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa.  

Stressaantunut, epäpuhtauksista kärsivä iho

Vihreä illite-savi on tehokkain savi puhdistamaan ihoa kuona-aineista ja saasteista. Se poistaa kuollutta ihosolukkoa ja kirkastaa ihoa. Illite-savea ei suositella kuivalle iholle, sillä se voi kuivattaa sitä.

Ihoa uudistava ja heleyttävä Originsin Original Skin kasvonaamio sisältää Välimeren ruususavea, kaoliinia ja montmorilliniittisavea. 25 e.

Kätevän kokoinen L’Oréal Paris’n Pure Clay Multi-Masking Play Kit sisältää kolme matkakokoista savinaamiota. Naamioiden kaoliini, montmorilloniitti- ja marokkolainen punasavi puhdistavat, kirkastavat ja kosteuttavat ihoa. 7,90 e.

Antibakteerinen, puhdistava Glamglow’n Supermud Super-Clearing Mud Mask Treatment -naamio sisältää kaoliinisavea. Savipohjainen naamio sopii erityisesti epäpuhtaalle ja rasvaiselle iholle. 49,90 e.

Kirkastava ja puhdistava Mádaran Karhunvatukka & Valkosavi -kasvosaippua sisältää kaoliinisavea, joka puhdistaa ihohuokosia. 7,95 e.

Lähteet: Sally Trew: Making Natural Beauty Product (2013, Alpha Books) ; Dominika Minarovic & Elsie Rutterford: Clean Beauty (2017, Ramdom House)

Kommentoi »