Terve.fi

Herkkä siemensyöksy vaivaa miehiä

Herkkä siemensyöksy vaivaa miehiä
Yleisimmät seksuaaliterveyden vaivat liittyvät miehillä ennenaikaiseen siemensyöksyyn ja erektiohäiriöihin. Naiset raportoivat miehiä useammin seksuaalisen halukkuuden puutteista ja orgasmivaikeuksista suhteessaan. Tiedot käyvät ilmi lääkeyhtiö Janssen-Cilagin teettämästä kyselystä, johon vastasi reilu 2 000 suomalaista ja ruotsalaista.
Julkaistu 8.6.2009

Kolmanneksella suomalais- ja ruotsalaismiehistä on ollut ennenaikaista siemensyöksyä eli laukeamista ennen yhdyntää tai alle 2 minuutissa yhdynnän alkamisesta. Kyseessä on hyvin yleinen ja kaikenikäisiä vaivaava haitta. Erektiohäiriöitä on ollut noin neljänneksellä suomalaismiehistä ja viidenneksellä ruotsalaismiehistä.

Hoidosta olisi apua, muttei sinne hakeuduta

Moni vastaajista oli saanut apua lääkehoidosta. Seksuaalihäiriöiden takia hoitoon hakeutuneista suomalaisista 58 prosenttia ja ruotsalaisista 43 prosenttia arvioi lääkärissä käynnin parantaneen heidän sukupuolielämänsä laatua. Ennenaikaisesta siemensyöksystä kärsivistä suomalais- ja ruotsalaispariskunnista 43 prosenttia on saanut ainakin jonkin verran apua lääkärikäynnin ansiosta.

Tästä huolimatta hoitoon hakeutuminen on edelleen hyvin harvinaista niin Suomessa kuin Ruotsissakin. Niistä miehistä, joilla on jokin seksuaalihäiriö, ainoastaan 10 prosenttia Suomessa ja 7 prosenttia Ruotsissa on hakeutunut lääkärin, urologin tai andrologin puoleen.

Lähde: Janssen-Cilag Oy:n tiedote 8.6.2009

Tuukka Niskanen, toimittaja

Lue lisää:

Kommentoi »