Haluatko läskit pois ja lisää lihasta? Juo maitoa!

Haluatko läskit pois ja lisää lihasta? Juo maitoa!
Uuden tutkimuksen mukaan maito on hyödyllisempää kestävyysurheilussa kuin urheilujuomat.
Julkaistu 25.6.2015

Kanadalaistutkijat vertailivat maidon ja urheilujuoman vaikutuksia naiskestävyysurheilijoiden lihasmassan kasvuun sekä rasvan palamiseen. Aiemmin on tutkittu maidon vaikutuksia miespuolisiin urheilijoihin, ja nyt tutkijat halusivat selvittää miten maito vaikuttaa naisiin.

Tutkimukseen osallistui aktiivisesti urheilevia naisia 12 viikon ajan. Kukin harjoitteli viisi kertaa viikossa. Tutkittaville annettiin rasvatonta maitoa tai hiilihydraattipitoisia juomia. Ensimmäinen juoma nautittiin heti harjoituksen jälkeen ja toinen tunnin kuluttua treenin loppumisesta.

Tulosten mukaan lihasmassa kasvoi sekä maitoa juoneilla että hiilihydraattipitoista juomaa juoneilla, mutta maito kasvatti lihasmassaa enemmän. Rasvakudos pienentyi enemmän maitoa juoneilla naisilla.

Tutkijoiden mukaan maidon etuina ovat proteiini, kalsium sekä D-vitamiini. Maito sisältää myös aminohappoja, jotka auttavat lihasmassan kasvussa. Kalsium edesauttoi rasvan palamista, eli mitä enemmän kalsiumia veressä on, sitä tehokkaammin rasvaa hävisi.

Tutkimuksen toteutti the Natural Sciences and Engineering Research Council (NSERC) of Canada.

Lähde: Beveragedaily.com

Kommentoi »