Kauneus & Terveys

Gluteeniton karpalovuoka

Gluteeniton karpalovuoka

Tämä lämpimäinen sopii keliaakikon pöytään.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Anna Huovinen
Mainos

Gluteeniton karpalovuoka 

5 dl vettä50 g hiivaa2 rkl hunajaa1 tl suolaa2 tl psylliumjauhetta½ dl auringonkukan- tai pinjansiemeniä½ dl kuivattuja karpaloita3 rkl rypsiöljyänoin 5 dl gluteenitonta jauhoseostaVuokaan2 rkl rypsiöljyä2–3 rkl gluteenitonta tummaa jauhoseostaVoiteluun¼ dl vettä2 rkl karpaloita2 rkl auringonkukansiemeniäTee näin:Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Vatkaa sekaan hunaja, suola sekä psylliumjauhe. Lisää sekaan siemenet, kuivatut karpalot, öljy sekä jauhoseos vähitellen.Taikinan tulee jäädä löysähköksi, jotta leivästä ei tule kuiva ja kova. Anna taikinan kohota 30 minuuttia leivinliinan alla vedottomassa ja lämpimässä paikassa. Voitele vuoka öljyllä ja jauhota gluteenittomilla jauhoilla. Kumoa taikina vuokaan. Anna kohota 15 minuuttia. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä ja karpaloita. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Julkaistu: 21.3.2012