Voi hyvin

Evelina: Kukoistan, koska saan auttaa muita

Laulaja Evelinalla on monia voiman ja hyvän olon lähteitä arjessaan. Niitä hän vaalii tietoisesti.
Kuvat Matias Jalmari

Kahdeksan tuntia

"Minun on nukuttava vähintään kahdeksan tuntia yössä. Liian lyhyet unet näkyvät päivän sujumisessa, ja mikä pahinta, ne tuntuvat lauluäänessä. Kiertueen aikana yritän pitää viikot vapaina ja rentoutua kotona. Tarvitsen omaa aikaa ja lepoa varsin paljon.

Myrskyn taltuttaja

Kaoottisissa ja ahdistavissa tilanteissa turvaudun usein meditaatioon. Meditointi auttaa melkein saman tien. Otin käyttöön rauhoittumiseen ja mietiskelyyn opastavan Calm-sovelluksen, ja se on toiminut minulle hyvin, varsinkin tien päällä. Olen myös saanut koko kiertueporukkani mukaan. Kuuntelemme keikkabussissa meditaatioharjoituksia. Se tuntuu myös lähentävän meitä työtiiminä.

Kivien kauneus

Olen harrastanut jo kauan kivien, kuten ametistien ja kvartsien, keräilyä. Ensimmäinen oli huoltoaseman kolikkoautomaatista saamani ruusukvartsi. Nyt kiviä on lähes sata. Vaikka ei uskoisi niiden parantavaan vaikutukseen, ne auttavat keskittymään, muistuttavat lempeydestä ja luonnosta sekä luovat kauneutta ympärilleen.

Auttamisen ilo

Aiheesta on vaikeaa puhua vaikuttamatta tekopyhältä, mutta olen onnellisimmillani, kun saan osallistua hyväntekeväisyyteen tai auttaa muita. Some on tehnyt lahjoittamisen helpoksi, enkä muista koska olisin viimeksi ohittanut mahdollisuuden lahjoittaa. Autoin taannoin myös naapuriani muutossa. Pienetkin teot saattavat olla muille suuria.

Vihreä tunnelma

Voin paremmin, kun tilassa on jotakin vihreää. Kotonani on nyt yli kymmenen melko isoa kasvia. Ne symboloivat sitä, että ihminenkin kasvaa ja muuttuu. Viime kesän alussa luulin sitruunapuuni paleltuneen parvekkeella. Elokuussa puun pieni runko halkesi ja sisältä kasvoi uusi puu. Se nostatti valtavaa elämänuskoa.

Evelina on 23-vuotias laulaja ja lauluntekijä. Hän keikkailee ahkerasti talvella ja keväällä eri puolilla Suomea. Evelina on saanut useita Emma-ehdokkuuksia ja voitti 2018 Vuoden naissolisti -kategorian.

Juttu on julkaistu Voi hyvin -lehdessä 2/2019.

Julkaistu: 8.7.2019
Kommentoi »