Terve.fi

Ennenaikainen siemensyöksy suomalaismiesten ongelma - apua ei kaivata

Ennenaikainen siemensyöksy suomalaismiesten ongelma - apua ei kaivata
Julkaistu 1.7.2009

Ennenaikainen siemensyöksy vaivaa joissain tapauksissa naisia enemmän kuin miehiä itseään. Suomalaisnaiset, joiden kumppanilla oli ollut ennenaikaista siemensyöksyä, kokivat seksielämänsä selvästi useammin epätyydyttäväksi (26 %) kuin ne naiset, joiden kumppani ei ole kärsinyt ennenaikaisesta siemensyöksystä (10 %).

Ennenaikainen siemensyöksy ei kuitenkaan ole pilannut pariskuntien seksielämiä, sillä kyselyn perusteella kaksi kolmasosaa vastaajista koki seksielämänsä nautinnolliseksi. Seksin nykyisen kumppanin kanssa koetaan olevan turvallista, läheistä, avointa ja levollista.

Ennenaikaisen siemensyöksyn syytä ei tiedosteta

Nykytietämyksen mukaan ennenaikaisen siemensyöksyn keskeinen syy on aivojen välittäjäaineen serotoniinin tasossa. Tämä ei kuitenkaan ole yleisesti tiedossa, sillä vain noin 10 prosenttia vastaajista piti neurologisia syitä ongelmiensa alkuperänä. Yleisintä vastaajien keskuudessa oli ajatella, että syynä on peniksen liika tuntoherkkyys, suorituspaineet tai stressi. Moni vastaajista oli saanut apua lääkehoidosta. Seksuaalihäiriöiden takia hoitoon hakeutuneista suomalaisista noin 60 prosenttia arvioi lääkärissä käynnin parantaneen heidän sukupuolielämänsä laatua.

Ennenaikaisesta siemensyöksystä kärsivistä suomalais- ja ruotsalaispariskunnista 43 prosenttia on saanut ainakin jonkin verran apua lääkärikäynnin ansiosta. Tästä huolimatta hoitoon hakeutuminen on edelleen hyvin harvinaista niin Suomessa kuin Ruotsissakin. Seksuaalihäiriöihin tulisi puuttua nykyistä vakavammin lääkärintarkastuksessa.

Yli puolet vastaajista toivoi, että lääkäri ottaisi vakavasti ne ongelmat, jotka liittyvät enneaikaiseen siemensyöksyyn. Janssen-Cilagin kyselyyn vastasi 1144 suomalaista ja 1000 ruotsalaista.

Lue lisää:

Kommentoi »