Terve.fi

Ennenaikainen siemensyöksy ei ole vain miehen ongelma

Ennenaikainen siemensyöksy ei ole vain miehen ongelma
Ennenaikainen siemensyöksy on seksuaalinen toimintahäiriö, josta tutkimusten perusteella kärsii 20-30 prosenttia miehistä. Vaiva on yleinen kaikissa ikäluokissa, ja se voi johtua monesta syystä. Ennenaikaiseen siemensyöksyyn vaikuttavat esimerkiksi stressi, parisuhdeongelmat, ahdistuneisuus tai mahdollinen sairaus.
Julkaistu 23.2.2010

Ennenaikainen siemensyöksy on ikävä vaiva sekä miehen että naisen kannalta. Ongelma lisää suorituspaineita intiimeissä tilanteissa ja saattaa aiheuttaa mielipahaa molemmille osapuolille. Miehen itsetunto kärsii ja nainenkin saattaa tuntea itsensä huonoksi ja turhautuneeksi.

Erään kirjoittajan mielestä ennenaikaisesta siemensyöksystä kärsivä mies ei osaa ottaa huomioon kumppaninsa tarpeita. Hänen mielestään mies unohtaa oman laukeamisensa jälkeen naisen halut, ja siirtyy lyhyen intiimin hetken jälkeen suoraan sohvalle telkkaria tuijottamaan.

Nimimerkki Turhautunut huomauttaa kuitenkin, ettei mies ehdi itsekään tuntea nautintoa ennenaikaisen siemensyöksyn takia. Vaiva masentaa miestä niin, ettei hän haluistaan huolimatta jaksa enää huolehtia naisen tyydytyksestä.

Liioiteltu ongelma?

Monen kirjoittajan mielestä ongelmaa kuitenkin liioitellaan. Muutamien mielestä yhdynnän ei tarvitsekaan kestää muutamaa minuuttia pidempään, ja naisen tyydytyksestä voi huolehtia käsipelilläkin.

”Me teemme niin, että mies tyydyttää minut joko käsin tai suulla ennen kuin mennään ‘itse asiaan’. Näin oma mielihyvä on taattu ja mies saa rennosti tulla koska haluaa”, kirjoittaa eräs Helistin.fi –keskustelupalstalla vieraillut. Myös moni muu kertoo, että pienen keskustelun jälkeen mies on ymmärtänyt ennenaikaisen siemensyöksyn tuntuvan ikävältä myös naisesta.

Keskusteluun osallistuneet miehet kertovat, että ennenaikainen siemensyöksy tuntuu todellakin turhauttavalta. Heidän mielestään on noloa, jos he eivät kykene tuottamaan naiselleen orgasmia.

Osa miehistä on kuitenkin löytänyt ongelmaan useampiakin ratkaisuja. Jotkut turvautuvat naisen tyydyttämiseen käsi- tai suuseksillä, kun taas joillekin apu on löytynyt esimerkiksi tantrisen seksin harjoittamisesta.

Useimpien kirjoittajien mielestä ongelmaa tulisi hoitaa puhumalla ja kokeilemalla erilaisia keinoja siemensyöksyn viivyttämiseen. Ongelman sivuuttaminen tai siitä vaikeneminen vain pahentaa asiaa. Moni kirjoittaja huomauttaa, että seksi on paljon muutakin kuin yhdyntä, ja että seksistä voi nauttia siemensyöksyn jälkeenkin.

Lue lisää:

Kommentoi »