Kauneus & Terveys

Emilia Vuorisalmi: "En usko tiukkoihin muotidieetteihin"

Emilia Vuorisalmi: "En usko tiukkoihin muotidieetteihin"

Lääkäri ja juontaja Emilia Vuorisalmi syö kaikkea kohtuudella ja epäilee kovan treenaamisen terveellisyyttä.
Teksti Hanna Pesonen
Kuvat Marica Rosengård Editorial
Mainos

Ruokavalioni on terveellinen ja suosin luomua. Olen kotoisin maalta ja tottunut syömään oman tilan ja isäni metsästämää lihaa. Pakastimessa on aina myös luomuherefordnautaa. Pidän kalasta ja käytän paljon kasviksia, marjoja ja hedelmiä.

Vehnää tai valkoista leipää syön harvoin. Voin kuitenkin ottaa pullan, jos tekee mieli. Kuuntelen kehoani ja pysyn kohtuudessa.

Muotidieettejä en ole kokeillut, sillä minulla ei ole erityistä tarvetta laihtua. Viime aikoina olen kyllä hurahtanut tuorepuristettuihin mehuihin. Nautin syömisestä enkä usko minkään asian täydelliseen kieltämiseen.

Suosin oliiviöljyä ja vältän prosessoituja rasvoja. Vartaloni iholle käytän seesamiöljyä, joka tasapainottaa mieltä. Hyvät rasvat ehkäisevät myös urheiluvammoja, sillä ne voitelevat lihaskalvoja.

Olen urheillut aina. En laske kertoja, vaan liikunta on elämäntapa. Nuorempana harrastin yleisurheilua ja tanssia. Nykyisin kävelen paljon ja pelaan tennistä. Kesällä uin pitkiä matkoja meressä. Kotona venyttelen, tanssin ja teen jooga- ja pilatesliikkeitä. Haaveeni on aloittaa jokin joukkuelaji, jalka- tai pesäpallo.

Kovan harjoittelun trendi huolestuttaa. Överitreeni ei tee hyvää nivelille eikä selälle. Itse olen niin kilpailuhenkinen, etten voisi treenata esimerkiksi crossfitiä tai triathlonia. Rikkoisin paikkani. Haluan suojella kehoani.

Lääkärinä näen, miten koville selkä joutuu istumatyössä. Minulle istuminen ei ole luontevaa, joten yritän jorailla lääkärin työhuoneessani aina, kun pystyn. Käytän satulatuolia. On kiinnostavaa nähdä, missä asennossa konttoreissa työskennellään tulevaisuudessa.

Olen optimisti ja kun uskon johonkin, heittäydyn siihen täysillä. Tulevaisuudessa haluan tehdä luovaa työtä, joka lisää ihmisten hyvinvointia, terveyttä ja onnellisuutta. Haaveilen myös kumppanista ja isommasta perheestä.

Julkaistu: 1.9.2017