Hyvinvointi

Eevi Teittinen: Fitness ei vaadi silikonirintoja

Bikinifitnessin suomenmestari Eevi Teittinen haluaa paremman pepun mutta panostaa henkiseen vahvuuteen.

Teksti K&T-toimitus
Kuvat Liisa Kokko, Jouni Harala
30.10.2015

Personal trainer Eevi Teittinen osallistui ensimmäistä kertaa fitnesskisoihin tänä syksynä, ja hän pokkasi saman tien SM-kultaa.

– Kehonmuokkaus on äärimmäisen mielenkiintoista. Se opettaa, miten keho toimii ja reagoi. Lähdin mukaan kisoihin nähdäkseni, onko minusta siihen, Eevi kertoo tuoreen Kauneus & Terveys -lehden haastattelussa.

Eevi kirjoittaa Fitfashion.fissä suosittua Minifitness-blogia, jossa hän avautui kisafiiliksistään:

– Tiedostan vallan hyvin urheilijana sen, että oma fysiikkani ei ehkä ollut paras mahdollinen. Pyllyä tarvitaan lisää ja olkapäitä tulisi kasvatella isommiksi. Ne eivät kuitenkaan ole ainoita arvosteltavia seikkoja.

Eevin mukaan kadonnutta itsetuntoa on turha etsiä kisalavoilta.

– Vaikka fyysisesti laji vaatii paljon, on tämä henkisellä tasolla varmasti vielä rankempaa. Vahvaa itsetuntoa ja kritiikin kestämistä vaaditaan, Eevi kirjoittaa.

”Kritiikki on kestettävä”

Lehdessämme Eevi kertoo, että hänen lajissaan on pakko sietää arvostelua: kisaajilta pitää löytyä vahva itsetunto ja kova motivaatio treenaamiseen.

– Olen saanut muutamia kommentteja koskien ulkonäköäni. Kommenttien mukaan olen epäaito ulkonäköni vuoksi. Minusta ulkonäkökeskeinen ajattelutapa ja kommentointi osoittaa taas tästä ihmisestä aitoa epäaitoutta, sillä ulkonäön perusteella arvostelu on juuri sitä pinnallisinta. Tiedän myös itse edustavani lajissa, joka on täysin ulkonäöllisiin seikkoihin perustuva laji.

– Siinä ei kysytä, oletko aito sisäisesti vai ulkoisesti. Kisatilanne on osa lajia ja siinä tilanteessa pitääkin olla valmis kritiikille ja arvostelulle. Muu elämä on kuitenkin täysin eri asia, Eevi kommentoi blogissa saamaansa arvostelua.

”Mukava litteä keskivartalo”

Eevi Teittinen sanoo olevansa erityisen tyytyväinen kisadieetillä saavutettuun keskivartaloonsa, eikä aio kisojen syödä, miten sattuu, jottei kropasta tule "selluliittimössöä".

– Olen tässä dieetin edetessä saavuttanut keskivartaloni kanssa sellaisen ihan mukavan suhteen, josta pitäisin mielelläni kiinni myös kisojen jälkeen. Se on kerrankin litteä!

Blogissaan Eevi kertoo pitävänsä kehostaan yhtä paljon niin muodokkaampana kuin trimmattuna.

– Ei se paino ole itseni mittari. Nautin elämästä kilomäärästä huolimatta aina yhtä paljon! Rakastan kehoani joka päivä yhtä paljon, hän kirjoittaa.

Silikonit eivät ole vain ulkonäköseikka

Lehtemme haastattelussa Eevi sanoi, ettei bikinifitnessiin tarvitse silikoneja.

– Laitan kisoissa bikineiden yläosaan kolmet toppaukset. Voisin vielä lisätä pumpulia ja teipata rinnat lähemmäs toisiaan, hän sanoo.

Hetki sitten Eevi kuitenkin paljasti blogissaan, että hänellä on silikonirinnat.

– Onko rintani pelkkää rasvaa? Ei ole. Olin haikaillut naisellisuuteni perään jo hyvin varhain. Koin jääväni paitsi naisellisuudesta ja siitä nauttimisesta. Rintani eivät koskaan kasvaneet. Tämä asia teki minut todella surulliseksi hyvin pitkään. Hankin silikonit Suomalaisella klinikalla vuonna 2012. Punnitsin ja perehdyin asiaan vuosia ennen päätöstäni. Halusin mahdollisimman luonnolliset ja omaan kehooni sopivan kokoiset rinnat. Ajatuksenani ei ollut oikeastaan edes se miltä näytän ulospäin, vaan syyt olivat hieman syvemmällä sisälläni, Eevi Teittinen kirjoittaa blogissaan.

”Halusin kokea itseni naiseksi”

Minifitness-blogissa Eevi painottaa, että päätös rintaimplantteihin oli täysin oma ja kuuluu vain hänelle itselleen.

– Halusin kokea olevani nainen ja pystyä nauttimaan kehostani ja olostani. Sen ei minusta pitäisi kuulua kenellekään muulle. Päätös oli minun. Tottakai bikineissä oli tämän leikkauksen jälkeen mukavampi olla, sitä en kiellä, hän kirjoittaa.

– Oli mahtavaa pystyä riisumaan rintaliivit ilman, että olo olisi vaivaannuttava. Tuntui, että pystyin vasta implanttien ottamisen jälkeen elämään ilman sitä jatkuvasti painavaa fiilistä, että jotain puuttuu. Minusta tuli onnellisempi. Joskus näinkin pinnalliseksi, ulkonäkökeskeiseksi luokiteltava asia on toiselle jotain ihan muuta, hän jatkaa blogissaan.

Eevin sekä hänen kihlattunsa, muusikko Dan Tolppasen eli Uniikin silmiin Eevin rinnat näyttävät luonnollisilta.

– Enkä ole koskaan katunut päätöstäni ottaa silikonirinnat.

Miten Eevi syö? Mitä ruokatuotteita hän on jättänyt ruokavaliostaan pois ja miksi? Kuinka Eevi tykkää yllättää miehensä Danin? Mikä on heidän suhteessaan tärkeää? Lue Eevin haastattelu ja katso upeat muotikuvat tuoreimmasta lehdestämme.

Lue lisää
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi