
Appelsiini-verigreippimarmeladi
Kaksi sitrushedelmää yhdistyy kirpeänmakeaksi marmeladiksi.
Appelsiini-verigreippimarmeladi
0,5 litran purkki500 g appelsiinin ja verigreipin lohkoja kalvottomina (n. 1½ kg hedelmiä)165 g hillo- ja marmeladisokeria3 rkl raastettua inkivääriä1 tl kardemummaa
Näin teet:
Leikkaa sitrusten lohkot kuorettomiksi ja irti hedelmän kalvoista. Se tapahtuu seuraavasti: Leikkaa hedelmistä molemmat päät pois ja laita ne pöydälle tukevasti pystysuunnassa. Leikkaa paksu kuori irti terävällä veitsellä niin, että myös uloin kalvo irtoaa. Ota hedelmä käteen ja irrottele hedelmäveitsellä yksittäiset lohkot kalvoista.
Laita kaikki sitruslohkot lävikköön ja valuta liiat mehut pois – juo mehu, sillä siinä on paljon vitamiineja!
Paloittele lohkot ja laita kattilaan. Lisää hillo- ja marmeladisokeri, inkivääri ja kardemumma.
Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä viisi minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja kuori pinnalle syntynyt vaahto pois lusikalla.
Jäähdytä ja purkita. Säilytä viileässä.