Anna appelsiini-iholle kyytiä

Anna appelsiini-iholle kyytiä
Kärsitkö muhkuraisesta appelsiini-ihosta eli selluliitista? Ei hätää, et ole ainoa. Suurimmalla osalla naisista on selluliittia kehossaan. Selluliittia on miehilläkin, mutta se on yleisempää naisilla.
Julkaistu 25.6.2015

Naisten vartaloon kerääntyy rasvaa tietyille alueille, ja nämä paikat houkuttelevat myös selluliittia. Selluliitti ei riipu painosta, vaan sitä on myös hoikilla naisilla. Ylipainoisilla selluliitti näkyy kuitenkin herkemmin.

Selluliitti on suurimmalle osalle naisista häiritsevä kosmeettinen haitta, josta haluttaisiin päästä eroon. Dailyglow.com listasi muutamia keinoja, joilla voit tasoittaa ihoasi.

Apua selluliittiin 

Jos selluliitti ahdistaa, voit kokeilla jotakin seuraavista keinoista sen poistamiseen:

Hieronta voi auttaa selluliitin vähentämisessä. Selluliitti-ihoa on mahdollista hieroa tarkoitukseen sopivalla erillisellä laitteella, joka imee ja puristaa ihoa kasaan. Hierontahoito poistaa selluliittia väliaikaisesti, ja yleensä hoito kestää 10 – 12 hoitokertaa. Hierontahoito on kuitenkin melko kallista.

Laserterapia poistaa myös selluliittia väliaikaisesti. Laserterapian ja radioaaltohoidon yhdistelmä vähentää selluliittia noin kuudeksi kuukaudeksi. Koska nämäkin terapiat vaativat useita hoitokertoja, hoito on kallista.

Ihannepaino ja säännöllinen liikunta voivat auttaa. Vaikka ne eivät selluliittia poistakaan, terveelliset elämäntavat saavat kehonkin näyttämään paremmalta. Ruokavalio kannattaa myös ottaa huomioon. Vältä tyydyttynyttä rasvaa, trans-rasvoja ja sokeria. Syö paljon hedelmiä, vihanneksia, täysjyväviljaa sekä vähärasvaisia maitotuotteita ja proteiineja. Suositeltava liikuntamäärä on noin puoli tuntia viisi kertaa viikossa, eli yhteensä 2,5 tuntia.

Tupakoinnin lopettaminen parantaa ihon kuntoa ja kimmoisuutta, ja näin ollen myös ulkonäköä.

Myyttejä selluliitista 

Selluliitin poistoon liittyy monia ristiriitaisia tietoja ja lupauksia. Selluliittivoiteet, ruokavaliohoito ja kauneushoidot mainostavat olevansa selluliitinpoistajia, mutta suurinta osaa keinoista ei ole tieteellisesti todistettu. Myöskään runsas vedenjuonti ei poista selluliittia, vaan auttaa kuivumiseen.

Rasvaimu voi käydä myös selluliitista eroon haluavan mielessä, mutta totuus on yleensä karu. Rasvaimu poistaa rasvaa ja muotoilee kehoa uudelleen, mutta se ei poista selluliittia. Itse asiassa selluliitti voi näyttää jopa pahemmalta rasvaimun jälkeen.

Paras keino välttyä selluliitilta onkin pitää hyvää huolta itsestään, syödä terveellisesti ja harrastaa säännöllisesti liikuntaa. Terveellisistä elämäntavoista on kuitenkin aina hyötyä.

Lähde: Dailyglow.com

Kommentoi »