Voi hyvin

Alina Tomnikov: Kukoistan, koska saan kertoa tarinoita

Alina Tomnikov: Kukoistan, koska saan kertoa tarinoita
Näyttelijä Alina Tomnikov iloitsee, kun saa tuoda julki tarinoita, jotka muuten jäisivät kertomatta.
Julkaistu: 22.7.2019
Näyttelijä Alina Tomnikov iloitsee, kun saa tuoda julki tarinoita, jotka muuten jäisivät kertomatta. Vapaa-ajalla hän nauttii spontaaneista kohtaamisista.

Hauska tavata

Pidän spontaaneista kohtaamisista. On hauskaa törmätä sattumalta kaupungilla tuttuun ja jäädä juttelemaan. Nautin keskusteluista niin tuttujen kuin tuntemattomienkin kanssa. Joskus pysähdyn kahvilassa katsomaan ihmistä, jolla on ihana paita tai kauniit silmät. Silloin pitää kehua! Kasvoilta näkee, kuinka ihminen alkaa kukoistaa palautteesta.

Tarinoita maailmasta

Työssäni saan heittäytyä, olla auki ja tehdä yhdessä ihmisten kanssa töitä. Voin purkaa energiaani luovasti ja olla osana kertomassa jostain ilmiöstä tai ihmiskohtalosta, joka jäisi muuten näkymättömäksi. On hienoa tuoda itsensä kautta maailmasta esille uusia asioita. En ole silloin itse esillä, vaan väline tarinoiden kertomiseen. Välillä olen 1700-luvulla elävä hallitsija, ja sitten toipuva huumeaddikti, joka saa uuden elämän.

Aamut ilman kelloa

Arvostan aamuja, jolloin saan herätä ilman herätyskelloa tai suunnitelmia siitä, mitä tekisin. Silloin ei ole kiire eikä tarvitse olla kenellekään mitään. Saan olla olemassa vain itselleni ja se on ihanaa. Lähden kävelemään tai saatan istua kahvilassa monta tuntia. Kun kyllästyn itsekseen olemiseen, soitan jollekin kaverille.

Hyvä kantaa

Uskon, että kun antaa tai tekee toiselle hyvää vilpittömästi, eikä odota mitään vastineeksi, se kantaa. Hyvän tekeminen voi tarkoittaa puolisolle valmistettua herkkuaamiaista, vieraalle ihmiselle lausuttua kohteliaisuutta tai mitä tahansa kivaa tekoa. Toisten auttaminen ei ole ikinä itseltä pois.

Aitona ja armollisena

Läheiset ihmiset hyväksyvät minut juuri tällaisena kuin olen, kaikkine piirteineni. Koen tästä suurta kiitollisuutta. Se muistuttaa minua siitä, että saan olla itselleni armollinen. On tärkeää myös hyväksyä itsensä sellaisena kuin on ja vaalia ihmissuhteita, joissa ei tarvitse teeskennellä.
Alina Tomnikov sai juuri Venäjällä päätökseen Katariina Suuresta kertovan draamasarjan kuvaukset. Hänet kuullaan myös uudessa Muumi-animaatiossa Niiskuneidin äänenä.
Juttu on julkaistu Voi Hyvin -lehden numerossa 3/2019.
Kommentoi »