Kauniita unia! 9 yönaamiota, jotka tekevät ihmeitä ihollesi

Kauniita unia! 9 yönaamiota, jotka tekevät ihmeitä ihollesi
Yönaamio hoitaa ihoa unien aikana. Lue, miten yönaamiota käytetään ja valitse ihollesi sopivin tuote!
5.12.2019

Ihon tarpeet vaihtelevat paitsi vuodenajan, myös vuorokauden ajan mukaan. Päivisin kasvot kaipaavat aurinko- ja saastesuojaa sekä kosteutta. Öisin iho elpyy, ja sen luontainen uudistumisprosessi kiihtyy. Erilaiset yövoiteet ja yönaamiot on suunniteltu tukemaan ihon uudistumista ja tehohoitamaan ihoa yön aikana.

Yövoiteen ja yönaamion erot

Siinä missä yövoiteet ovat usein tuhteja ja rasvaisia, yönaamiot voivat olla hyvinkin kevyen tuntuisia.

Yönaamioiden tärkein tehtävä on ihon tehokas kosteuttaminen. Ne ovat usein vesipohjaisia geelejä, joissa on runsaasti kosteutta sitovia ainesosia, jotka elvyttävät kuivaa ihoa.

Useimmat yönaamiot kuivuvat iholle suojaavaksi kalvoksi, joka lukitsee ensin levitetyt ihonhoitotuotteet alleen. Koska naamio kuivuu mattapintaiseksi, kasvojen iho ei tartu tyynyyn yön aikana.

Käytä näin!

  1. Levitä tasainen kerros yönaamiota puhdistetuille kasvoille ennen nukkumaanmenoa. Huuhtele naamio kasvoilta aamulla.
  2. Käytä yönaamion alla kosteuttavaa kasvovettä ja seerumia. Yönaamio tehostaa niiden vaikutusta. Myös hoitoneste sopii hyvin yönaamion alle.
  3. Jos ihosi on hyvin kuiva tai kaipaa tehohoitoa, voit levittää paksun kerroksen yönaamiota kasvoillesi 30 minuutiksi ja pyyhkiä ylimääräisen naamion vanulapulla pois ennen nukkumaanmenoa.

Yönaamio pelastaa kiireisen ihon

Jos elämä tuntuu hektiseltä ja koet, ettei ihonhoidolle jää aikaa, kokeile yönaamiota. Naamio hoitaa ihoa tehokkaasti. Koska maskia ei tarvitse pestä kasvoilta tietyn vaikutusajan jälkeen, sen käyttö on helppoa ja nopeaa - ja sopii myös kiireiseen arkeen.

Miten valita sopiva yönaamio?

Yönaamiota valitessa kannattaa miettiä, mitä oma iho tarvitsee. Vaikka yönaamiot ovat luonteeltaan kosteuttavia, monet niistä on suunniteltu helpottamaan muitakin ongelmia kuin kuivuutta.

Esimerkiksi ikääntyvä, veltostunut iho hyötyy kiinteyttävistä yönaamioista. Sameaan ihoon ja pigmenttiläiskiin tehoaa kirkastava naamio. Epäpuhtaan ihon kuntoa parantaa syväpuhdistava naamio.

Kosteutusta kuivalle iholle

1. C-vitamiinia sisältävä yönaamio jättää ihon kirkastuneeksi ja kosteuttaa tehokkaasti. Kicks Vitamin C Night Sleep Mask 24,90 e, kicks.fi. 2. Täyteläisesti kosteuttava geelinaamio rauhoittaa myös ärtynyttä ihoa. Huxley Sleep Mask Good Night 27,90 e, stockmann.com 3. Syväkosteuttava naamio sopii kaikille ihotyypeille. Clinique Moisture Surge Overnight Mask 45,50 e, sokos.fi.

Kohotusta veltolle iholle

4. Aminohappoja ja kivennäisaineita sisältävä kiinteyttävä yönaamio vahvistaa ihon luontaista korjausmekanismia. Elizabeth Arden Ceramide Overnight Firming Mask 98 e, kicks.fi. 5. Näkyviä tuloksia lupaa yönaamio, joka tekee ihosta kimmoisamman ja silottaa juonteita. Filorga NCEF-Night Mask 79,50 e, cocopanda.fi. 6. Täyteläinen yönaamio kiinteyttää ja elvyttää ihoa. Polaar Nuit Polaire Night Mask 41,90 e, sokos.fi.

Täsmätehoa ihon erityistarpeisiin

7. Itseruskettava kasvonaamio kosteuttaa ja jättää iholle kauniin hehkun. 42,90 e, stockmann.com. 8. Kirkastava yönaamio tasoittaa ihonsävyä ja häivyttää tummia läikkiä. Origins Dr. Weil Mega-Bright Dark Spot Correcting Night Mask 67,90 e, kicks.fi. 9. Syväpuhdistava naamio tasapainottaa ihon talineritystä ja ehkäisee epäpuhtauksien syntymistä. Dermosil Cleansing Night Facial Mask 5,70 e, dermosil.fi.
Kommentoi »