Terve.fi

Näin hoivaat rohtuneita huulia

Näin hoivaat rohtuneita huulia
Rohtuneet huulet kaipaavat hellää huolenpitoa. Älä missään nimessä nypi tai pure niitä, ja valitse sellainen huulirasva, josta todella on hyötyä rohtuneille ja halkeilleille huulille.
Julkaistu 25.2.2015

Rohtuneet huulet ovat yleinen talven vaiva. Pakkasilla käärimme kehomme lämpimiin vaatteisiin, mutta huulemme ovat edelleen alttiit auringolle, tuulelle sekä kylmälle ja kuivalle ilmalle.

Asiantuntijoiden mukaan huulet kuivuvat muuta ihoa helpommin, koska niissä oleva iho on ohuempaa. Ihminen kadottaa huultensa kautta 10 kertaa enemmän kosteutta kuin minkään muun kehon- tai kasvojenosan kautta. Lue nämä WebMD.comin vinkit rohtuneiden huulten hoitoon.

Älä nuole huuliasi

Huulten nuoleminen pahentaa rohtumista. Kun huulilla oleva sylki haihtuu, se kuivattaa huulia entisestään. Syljessä on myös ruokaa hajottavia happoja, jotka voivat ärsyttää jo ennestään rohtuneita huulia.

Toinen ehdottomasti vältettävä tapa on rohtuneiden huulien nyppiminen tai pureminen. Jo ennestään ohuen ihon nyppiminen voi aiheuttaa verenvuotoa ja erittäin epämukavan olon. Tämä myös hidastaa huulten paranemista ja ärsyttää ihoa lisää, mikä voi pahimmillaan aiheuttaa tulehduksen tai paleltuman.

Suojaa huulet huulirasvalla

Huulet tarvitsevat suojaa pysyäkseen kunnossa. Huulirasva suojaa tehokkaasti huulten herkkää ihoa sään vaikutuksilta.

Iho paranee nopeammin, jos se on kostea, joten kosteuttavat huulirasvat- ja voiteet ovat parempia kuin vahamaiset versiot. Tavoitteena on saada kosteus pysymään huulissa. Tehokkaat huulirasvat auttavat pääsemään eroon pahoista halkeiluista ja rohtumista.

Muista, että myös huulet tarvitsevat suojaa auringolta. Valitse siis huulirasva, jossa on mukana aurinkosuoja.

Valitse rasva oikein

Joistain huulirasvoista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Monet ainesosat, kuten eukalyptus, mentoli ja kamferi, aiheuttavat kuivumista ja ärsytystä huulissa.

Vältä tuotteita, jotka tulevat pienissä purkeissa, sillä sormen kastaminen huulirasvaan ei yksinkertaisesti ole niin hygieenistä kuin puikon käyttäminen.

Lähde: WebMD.com

Kommentoi »