Terve.fi

Laihtuminen ei paranna hedelmällisyyttä, mutta lisää seksihaluja

Laihtuminen ei paranna hedelmällisyyttä, mutta lisää seksihaluja
Julkaistu: 22.10.2012

Tutkimuksesta uutisoi Daily Mail.

Yhdysvaltalaisessa Penn Staten lääketieteellisessä korkeakoulussa tutkittiin, miten laihdutusleikkaus vaikutti lisääntymistoimintoihin ryhmässä, johon kuului vakavasti ylipainoisia naisia.

Tutkijatiimi otti osallistujilta virtsanäytteet mitatakseen munasarjahormoneita kuukautiskierron aikana.

He yllättyivät havaitessaan, että ovulaatioiden tiheys pysyi korkealla tutkimukseen osallistuneilla 29 naisella yli 90 prosenttia ajasta sekä ennen leikkausta että kaksi vuotta sen jälkeen.

Myös ovulaation laatu pysyi muuttumattomana. Ainut muutos havaittiin kuukautiskierron ensimmäisen puoliskon lyhenemisenä.

Osallistujien täyttämät kyselyt kuitenkin paljastivat, että laihtumisella oli merkittävä vaikutus naisten libidoon, sillä heidän seksihalunsa lisääntyivät huomattavasti.

Tutkijoiden mukaan tämä on saattanut johtaa siihen, että naiset ovat harrastaneet enemmän seksiä.

– Laihdutuksen vaikutukset lisääntymistoimintoihin ovat vaatimattomammat kuin olimme olettaneet. Mitä ovulaatioon tulee, laihdutusleikkaus ei ilmeisesti paranna hedelmällisyyttä, tutkijat kommentoivat.

Tutkijoiden mukaan mahdollisuus raskauteen on olemassa ylipainoisillakin naisilla koko ajan, mutta muut tekijät, kuten vähentyneet seksuaaliset halut, voivat vaikuttaa lapsen saamiseen.

Kommentoi »