Terve.fi

Hyvää oloa arkeen!

Hyvää oloa arkeen!
Hyvä olo löytyy hetkistä, jolloin meillä tuntuu olevan kaikki hyvin ja elämä on tässä ja nyt. Hyvän olon hetkiä ei kannata odottaa pelkästään lomilla tai viikonloppuina, niitä voi luoda helposti arkeen. Hyvä olo syntyy pienistä hetkistä!
Julkaistu: 7.9.2012

Olet varmasti huomannut, että hyvän olon hetket ovat pieniä ripauksia arjessa. Ne voivat toki olla suurempiakin kokonaisuuksia, kuten loma etelässä tai viikonloppu ihanassa kylpylässä.

Jos tarkastelet näitä viimeksikin mainittuja tilanteita, huomaat, että sielläkin hyvän olot hetket ovat hetkittäisiä. Eli niitä, kun katselet auringonlaskua tai nautit solisevan veden hyväilyistä vartalossasi.

Hyvä olo löytyy siis hetkistä, jolloin meillä tuntuu olevan kaikki hyvin ja elämä on tässä ja nyt.

Hyvän olon hetkiä ei kannata odottaa pelkästään lomilla tai viikonloppuina, niitä voi luoda helposti arkeen. Seuraavien ohjeiden avulla luot helposti hyvää oloa arkeen.

Näin löydät hyvää oloa arkeen!

1. Mieti ensin, mitä kaikkea hyvä olo sinulle tarkoittaa?

Tarkoittaako se sitä, että tunnet itsesi iloiseksi, energiseksi tai tasapainoiseksi vai kenties kaikkia näitä tai jotain muuta. Tee esimerkiksi kirjoitusharjoitus, jossa mietit, mitä hyvä olo sinulle merkitsee.

2. Mieti sitten, mistä kaikesta sinulle syntyy hyvä olo

Hyvä olo voi löytyä lenkiltä, hyvästä aamukahvista tai virkistävästä jalkakylvystä.

Listaa ylös kaikkia asiat, jotka tuottavat sinulle hyvää oloa.  Halutessasi voit hyödyntää seuraavaa listaa:

a) millaisista asioista kehosi nauttii?

b) millaisista tuoksuista sinulle tulee hyvä olo?

c) millaiset makuelämyksistä sinulle tulee hyvä olo?

d) millaisista äänistä/musiikista nautit?

e) millaiset esteettiset elämykset tuottavat sinulle nautintoa?

f) millaisesta tekemisestä sinulle syntyy hyvä olo?

3. Mieti, miten voit jalkauttaa hyvän olon hetket tavalliseen arkipäivään.

Mitä hyvän olon hetket tarkoittavat esimerkiksi aamuissasi?

Heräätkö aamulla 15 minuuttia aikaisemmin, jotta voit nauttia kahvisi rauhassa tai ehdit venytellä itsesi virkeäksi. Kuunteletko työmatkalla lempimusiikkiasi sen sijaan, että ikävystytät mieltäsi uutisilla? Jäätkö yhtä bussipysäkkiä aiemmin pois ja nautit hapekkaasta ilmasta ennen työpäivää?

Mitä hyvän olon hetket tarkoittavat työpäiviesi aikana?

Lataatko tietokoneen taustakuvaksi unelmiesi lomakohteen tai nautitko sitruunalla maustettua vettä pitkin päivää, joka puhdistaa kehoasi ja pitää mielesi virkeänä?

Pitäisitkö tunnin välein muutaman minuutin venyttelytauon tai ostaisitko kukkakimpun työpöydällesi? Olisiko sinulla mahdollisuus käydä keskellä päivää suihkuttelemassa jalkasi kylmällä vedellä, jolloin verenkiertosi vilkastuu ja tunnet itsesi energisemmäksi?

Mitä hyvän olon hetket tarkoittavat sinulle illalla?

Voisitko ottaa pikkunokoset tai rauhoittua lempimusiikkisi tahdissa? Polttaisitko tuoksulampussa rauhoittavaa eteeristä öljyä tai ottaisiko kylvyn? Lähtisitkö metsäpolulle perheesi kanssa tai kävisitkö kaupassa pyörällä? Lukisitko innostavaa kirjallisuutta samalla kun odotat lastasi harrastuksista?

Hyvä olo syntyy hetkistä!

Olennaista on, että oivallat hyvän olon syntyvän hetkistä. Hyvän olon hetket eivät välttämättä vaadi rahaa eivätkä paljoa aikaakaan. Yksittäiset viisiminuuttiset päivän mittaan riittävät hyvin.

Hetkistä syntyy hyvä olo, ne rauhoittavat ja antavat energiaa. Niistä syntyy kokonaisvaltaisesti hyvä olo.

Investoi itseesi ja hyvään oloosi! Luo päivääsi parin tunnin välein hyvän olon hetki. Panostamalla omaan itseesi sinun on hyvä olla itsesi kanssa ja voit jakaa hyvää oloa muillekin.

Kommentoi »