Kauneus & Terveys

6+1 tapaa kaunistua suolalla

6+1 tapaa kaunistua suolalla

Suola kosteuttaa ja puhdistaa kaikkia ihotyyppejä sekä ehkäisee tulehdusta. Sitä voi käyttää rauhoittamaan iho-ongelmia, kirkastamaan ihoa tai kuoria pois kuollutta solukkoa.
Teksti Noora Valkonen
Kuvat iStock
Mainos

Valitse suolahoitoihin puhdistamaton suola. Tällaisia ovat meri- tai vuorisuola, jälkimmäistä kutsutaan myös himalajan- kirstalli- tai ruususuolaksi. Suolaa voi käyttää myös rikkinäiselle iholle. Hetken kirvely rauhoittuu pian, eikä siitä ole haittaa. 

Kokeile näitä suolahoitoja ihon kaunistautumiseen.

1. SuolakylvytKylvetä koko vartalo tai vain kädet ja jalat. Sekoita noin puoli kiloa suolaa ammeelliseen vettä. Anna sen liueta rauhassa. Voit kylpeä joka ilta, kunnes huomaat vaikutuksen ihossasi. Vietä suolavedessä vähintään 15–20 minuuttia. Kylpy vilkastaa aineenvaihduntaa, joten juo runsaasti vettä sen jälkeen.

2. Hoida suolakääreelläSekoita ruokalusikallinen suolaa litraan vettä. Kasta kasvopyyhe siihen ja laita se iholle esimerkiksi ihottuman tai kuivan alueen päälle. Peitä pyyhe kelmulla, jotta kosteus ei haihdu. Anna hautua pari tuntia. Älä pese suolaa pois iholta.

3.  Kuori iho suolallaSekoita suolaa vesitilkkaan ja pyörittele seosta iholle. Huuhtelu ei ole välttämätöntä. Jos ihosi on hyvin kuiva, korvaa vesi öljyllä.

Lue myös: Näin teet suolasuihkeen hiuksille

4.  Pese suolasaippuallaSe kosteuttaa, desinfioi ja uudistaa. Kokeile saippuaa täsmähoitona finneihin.

5. Käytä suolavoidettaSe kosteuttaa ihoa ja vilkastaa sen aineenvaihduntaa. Valitse tuote ihotyyppisi mukaan. Voidetta on saatavilla sekä kasvoille että vartalolle.

6. Suihkuta suolaa iholleTee suolaliuosta valmiiksi jääkaappiin. Suihki sitä virkistämään ja hoitamaan ihoa.

+1 Pulahda uimaan mereenKesä on paras hetki luonnon suolahoidolle. Ui 15-20 minuuttia, jotta iho ehtii imeä riittävästi vettä. Älä huuhdo suolaa pois uimisen jälkeen, vaan anna ihon kuivua tai taputa se kevyesti kuivemmaksi. 

Lue myös:

Laura Ruohola: “Meri on paras ihonhoitaja”

Opettele jalkojen helppo kotihoito 

Tee-se-itse meikinpoistoaine!

5 x DIY-hiusnaamio ja -vartalokuorinta

Julkaistu: 13.9.2017