6+1 tapaa kaunistua suolalla

6+1 tapaa kaunistua suolalla
Suola kosteuttaa ja puhdistaa kaikkia ihotyyppejä sekä ehkäisee tulehdusta. Sitä voi käyttää rauhoittamaan iho-ongelmia, kirkastamaan ihoa tai kuoria pois kuollutta solukkoa.
13.9.2017

Valitse suolahoitoihin puhdistamaton suola. Tällaisia ovat meri- tai vuorisuola, jälkimmäistä kutsutaan myös himalajan- kirstalli- tai ruususuolaksi. Suolaa voi käyttää myös rikkinäiselle iholle. Hetken kirvely rauhoittuu pian, eikä siitä ole haittaa. 

Kokeile näitä suolahoitoja ihon kaunistautumiseen.

1. Suolakylvyt

Kylvetä koko vartalo tai vain kädet ja jalat. Sekoita noin puoli kiloa suolaa ammeelliseen vettä. Anna sen liueta rauhassa. Voit kylpeä joka ilta, kunnes huomaat vaikutuksen ihossasi. Vietä suolavedessä vähintään 15–20 minuuttia. Kylpy vilkastaa aineenvaihduntaa, joten juo runsaasti vettä sen jälkeen.

2. Hoida suolakääreellä

Sekoita ruokalusikallinen suolaa litraan vettä. Kasta kasvopyyhe siihen ja laita se iholle esimerkiksi ihottuman tai kuivan alueen päälle. Peitä pyyhe kelmulla, jotta kosteus ei haihdu. Anna hautua pari tuntia. Älä pese suolaa pois iholta.

3.  Kuori iho suolalla

Sekoita suolaa vesitilkkaan ja pyörittele seosta iholle. Huuhtelu ei ole välttämätöntä. Jos ihosi on hyvin kuiva, korvaa vesi öljyllä.

4.  Pese suolasaippualla

Se kosteuttaa, desinfioi ja uudistaa. Kokeile saippuaa täsmähoitona finneihin.

5. Käytä suolavoidetta

Se kosteuttaa ihoa ja vilkastaa sen aineenvaihduntaa. Valitse tuote ihotyyppisi mukaan. Voidetta on saatavilla sekä kasvoille että vartalolle.

6. Suihkuta suolaa iholle

Tee suolaliuosta valmiiksi jääkaappiin. Suihki sitä virkistämään ja hoitamaan ihoa.

+1 Pulahda uimaan mereen

Kesä on paras hetki luonnon suolahoidolle. Ui 15-20 minuuttia, jotta iho ehtii imeä riittävästi vettä. Älä huuhdo suolaa pois uimisen jälkeen, vaan anna ihon kuivua tai taputa se kevyesti kuivemmaksi. 

Kommentoi »