Kauneus

6 vinkkiä kauniille käsille

Talvikuukausien aikana kylmä ilma voi aiheuttaa vahinkoa käsien herkälle iholle ja saa ne näyttämään kuivilta ja ryppyisiltä.

Teksti Mari Kataja
Kuvat Thinkstock
25.6.2015

Välttääksesi nämä vaikutukset lue seuraavat Everyday Healthin listaamat neuvot, jotka saavat kätesi näyttämään kauniilta läpi talven, huolimatta sään vaihteluista!

1. Muista käsineet! 

Älä unohda pukea käsineitä edes bussipysäkille kiiruhtaessasi. Käsineet suojaavat käsien herkkää ihoa tehokkaasti kylmyyden ja viiman vaikutuksilta. Pidä siis aina varakäsineitä mukana laukussasi.

2. Vaihda saippua miedompaan! 

Vaihda ihoa kuivattava perinteinen saippua miedompaan suihkugeeliin tai pesubalsamiin. "Tämä on hyvä muutos kylmille kuukausille, koska saippua voi kuivattaa ihoa, kun taas suihku- ja kylpygeelit ovat ravitsevampia ja lisäävät kosteutta kuiville käsille", neuvoo kynsikouluttaja Marion Fenwick New York Citystä Everyday Healthissä.

3. Kosteuta, kosteuta, kosteuta! 

Kosteutus on elintärkeää hoitoa käsille vuoden ympäri, mutta erityisesti sen merkitys korostuu talvella. Harkitse säännöllisesti pitkin päivää ja pesujen jälkeen käytettävän tavallisen käsivoiteen lisäksi myös intensiivihoitoa. "Levitä käsi- tai vartalovoidetta käsiisi ja pidä sen jälkeen ohuita puuvillahansikkaita käsissäsi 20 minuuttia", Fenwick opastaa Everyday Healthissä. Voit myös kokeilla puuvillakäsineiden kosteutusta tehostavaa vaikutusta pitämällä niitä käsissäsi läpi yön.

Muista pitää pientä käsivoidetuubia käsilaukussasi, jotta voit kosteuttaa käsiäsi myös liikkeellä ollessasi.

4. Nestettä riittävästi. 

Raikas lasillinen vettä on ehkä viimeinen asia talvisten juomiesi listalla, vaikka totuus on, että talvella tarvitset vettä paljon: vesi pitää elimistösi nesteytettynä sekä tasapainottaa huoneilman ja lämmityksen kuivattavaa vaikutusta. Juomalla vettä pitkin päivää, autat ihoasi pysymään joustavana ja kosteana. Voit harkita myös ilmankostuttimen käyttöä, mikäli huoneilma tuntuu kuivalta.

5. Ravinnolla pehmeämmät kädet. 

Tuoreen tutkimuksen mukaan pellavansiemen- ja kurkkuyrttiöljyt auttavat merkittävästi vähentämään ihon karheutta ja hilseilyä. Mikäli et halua käyttää ravintolisiä, voit esimerkiksi lisätä kourallisen pellavansiemeniä puuron tai salaatin joukkoon saadaksesi nämä ravitsemukselliset edut.

6. Hoida myös manikyyrien välillä. 

Mikään ei voita huolellista kotihoitoa pitämään kädet kauniina manikyyrien välissäkin. Everyday Health listaa Fenwickin asiakkailleen suositteleman nelivaiheisen hoidon:

- Viilaa tai leikkaa kynnet samanpituisiksi

- Puhdista kyntesi saadaksesi ne näyttämään todella puhtailta: upota ne tuorepuristettuun sitruunamehuun, luonnolliseen valkaisijaan, tai käytä sitruunaa itseään hieromalla sitä suoraan kynsiin.

- Kosteuta, kiinnitä erityistä huomiota kynsinauhoihin ja rystyihin.

- Viimeistele suojaavalla lakalla, joka saa kyntesi kiiltämään kauniisti.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi