Terve.fi

Nämä merkit viittaavaat huonontuneeseen kuuloon

Nämä merkit viittaavaat huonontuneeseen kuuloon
Mitä? Tuntuuko, että kuulosi on huonontunut? Tiettyjen tunnusmerkkien avulla tiedät, että kuulosi on alkanut huonontumaan.
Julkaistu: 18.8.2011

Kuulon huonontuminen ei ole enää pelkästään vanhusten ongelma. Uusi tutkimus paljasti hiljattain, että 20 % yhdysvaltalaisteinestä kärsii huonontuneesta kuulosta.

Sinun pitää keskittyä keskustelun aikana

Maailma on rakennettu normaalikuuloisille ihmisille. kun kuulosi huononee, monet normaalilta tuntuvatkin asiat tuntuvat haastavilta.

Ihmiset valittavat, että katsot telkkaria liian kovalla

Kun kuulo huononee, se aiheuttaa sen, että joudut nostamaan radion ja tv:n äänitasoa kuullaksesi ”normaalisti”. Mutta läheisesi joutuvat kuuntelemaan tv:tä heidän mielestään liian kovalla.

Sinulla on vaikeuksia kuulla puhelimessa

Kuulo huononee vaiheittain. Kun ihmisen kuulo alkaa huonontua, hän alkaa huomaamattaan lukea huulilta ja keskittyy non-verbaaliseen viestintään – puhelimessa nämä apuneuvot katoavat.

Korvasi soivat

Vaikka se ei aina merkitsekään huonoa kuuloa, korvien soiminen (tinnitus) on hyvä aina tarkastuttaa lääkärillä. Yleensä se on ensimmäinen merkki siitä, että korvissasi on jotain vikaa.

Olet alkanut välttää sosiaalisia tilanteita

Kun kommunikaatio alkaa tuntua hankalalta on monelle luonnollinen reaktio yrittää välttää tilanteita, joissa kommunikaatio on välttämätöntä. Huonokuuloiset saattavat erakoitua, koska pelkäävät huonon kuulon tuomaa häpeän tunnetta.

Sinun on vaikea kuulla taustaääniä

Huonokuuloisen on keskityttävä kuuntelemaan pieniäkin ääniä, mikä toimii hyvin kahdenkeskisessä keskustelussa. Mutta jos taustalla on paljon ääniä, ne voivat sekoittua yleiseksi metakaksi ja yksittäisten äänien kuuleminen on vaikeaa.

Ymmärrät väärin mitä ihmiset puhuvat

Jos korvasi eivät kuule kaikkea, aivosi saattavat korjata aukkoja – eikä aina välttämättä oikein. Väärinymmärrykset voivat olla joskus hauskoja, mutta joskus myös hyvin epämukavia.

Naisten ja lasten ymmärtäminen hankaloituu

Kuulon huonontuminen alkaa yleensä korkeista äänistä. Naisten ja lasten korkeat puheäänet ovat siis ensimmäisenä menossa kun kuulosi alkaa huonontua. Saatat jopa alkaa syyttää naisia ja lapsia hiljaa puhumisesta ja mutisemisesta.

Anteeksi mitä?

Kun et kuule, mitä joku sanoo, pyydät häntä toistamaan itseään. vaikka tämä onkin hyvä tyyli saada varmuus asioihin, ihmiset ärsyyntyvät nopeasti kun keskustelun joka toinen lause on ”mitä?”.

Lähde: MSNBC

Kommentoi »