Kauneus ja Terveys

4 varoitusmerkkiä, jotka osoittavat treenaatko liikaa

4 varoitusmerkkiä, jotka osoittavat treenaatko liikaa
Liika treenaaminen ei ole hyödyksi – päinvastoin. Tässä neljä Men’s Fitnessin varoitusmerkkiä, joiden avulla tunnistat mahdollisen treeniriippuvuuden.
Julkaistu: 25.6.2015

1. Tunnet syyllisyyttä, jos et treenaa päivittäin yli kahta tuntia 

Korjaussarja: Rajoita päivittäinen treeni 45-60 minuuttiin. Sen enempää ei edes kannata painoja nostella, sillä tunnin jälkeen kortisolitasot nousevat reilusti lihasmassaa kasvattavan testosteronitason laskiessa. Treeni voi tunnin jälkeen kääntyä itseään vastaan.

2. Treenaat kivun läpi, eikä treenisi pysähdy sairauteen tai loukkaantumiseen 

Korjaussarja: Ole rehellinen itsellesi. Jos et ole salikunnossa, pysy pois salilta! Pahimmassa tapauksessa loukkaantumisista huolimatta treenaaminen lopettaa treenisi lopullisesti 30-40-vuotiaana, kun rikki menneet paikat eivät ole saaneet parantua kunnolla. Lisäksi esimerkiksi kuumeessa urheilu voi johtaa sydänlihastulehdukseen.

3. Et kestä syödä muita kuin rasvattomia ruokia 

Korjaussarja: Tämä ongelma on nimeltään ortherexia nervosa, ja se tarkoittaa kykenemistä syömään ainoastaan ”terveellisiä” tai ”puhtaita” ruokia. Tässä vaiheessa sinun tulisi jo vaihtaa harrastusta, sillä muuten ruokariippuvuudesta on vaikeaa päästä eroon.

4. Uhraat perheen, ystävät ja työn tuoman vastuun ennemmin kuin jätät treenin väliin 

Korjaussarja: Etsi terapeutti, sillä olet jo syvissä vesissä ongelmasi kanssa. Lisäksi lääkäri saattaa tilanteen mukaan määrätä sinulle masennuslääkkeitä. Saattaa olla, että treenaamisesta on tullut sinulle perheen ja työn korvike ja perheestä sekä työstä on tullut harrastuksia. Tilanne ei silloin ole terve kenellekään, joten kannattaa hakea hoitoa.

Kommentoi »