Hyvinvointi

Suuseksi

Suuseksillä tarkoitetaan sukupuolielinten kiihottamista. Naisilla tätä kutsutaan kunnilingukseksi ja miehillä fellaatioksi. Lue lisää suuseksistä.

Teksti Toimitus
4.12.2006 Terve.fi

Naisen sukupuolielinten kiihottamista suulla nuolemalla, suutelemalla ja varovasti imemällä kutsutaan myös nimeltä kunnilingus. Klitoris on yleensä naisen seksuaalisesti herkin alue. Myös sisempien häpyhuulten pinnat ovat herkkiä, samoin emättimen aukon limakalvo. Miehen sukupuolielinten kiihottamista nuolemalla, suutelemalla ja imemällä kutsutaan fellaatioksi. Siinä penistä hyväillään huulin, kielellä ja joskus jopa nielullakin. Huulilla ja kielellä voi painetta vaihdellen kiihottaa penistä mitä moninaisimmin tavoin. Suuseksin apuna voi käyttää esim. vibraattoria tai kosteita sormia. Itse kieltäkin voi käyttää häpyhuulten, klitoriksen, välilihan ja peräaukon hyväilyyn monin eri tavoin. Suuseksi on varsin yleistä. Tutkimusten mukaan lähes 70 % englantilaisista, 42 % amerikkalaisista ja yli 50 % suomalaisista naisista on kokenut suuseksiä saavana osapuolena. Kuten muussakin seksissä on suuseksissäkin kerrottava mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei ja opastettava kumppania ohjein ja vihjein. Suuseksiä voi harrastaa melkein missä asennossa tahansa. Suuseksistä voi nauttia myös esim. syötäväksi tarkoitettujen lisukkeiden kanssa.

Yhtäaikainen suuseksi on mahdollista kun kumpikin makaa esim. kyljellään päät toistensa sukupuolielimien kohdalla. Toinen voi myös olla selällään ja toinen polvillaan hänen päällään. Tässä asennossa on mahdollista saada suukontakti toistensa sukupuolielimiin. Myös tyynyjä voi käyttää apuna. Suuseksissä on muistettava, että varsinkin antavan osapuolen tulee voida keskeyttää suuseksin antaminen aina, jos siltä tuntuu. Myös seksitautien ehkäisystä tulee huolehtia asianmukaisesti, mikäli tartuntariski on mahdollinen.

Lue lisää seksistä:

Seksi on aikuisten leikkiä

Yleistä parisuhteen seksiongelmista

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi