Kauneus & Terveys

Näin teet bilemeikin, joka näkyy hämärässäkin

Näin teet bilemeikin, joka näkyy hämärässäkin
Iltameikin kuulukin näyttää hurjalta kylppärin valaistuksessa. Hämärässä se pääsee oikeuksiinsa, kun noudatat ohjeitamme.
Kuvat Riikka Kantinkoski

Iltameikin pitää olla jopa liioiteltu,  jotta se näyttää hyvältä. Käytä kaikkea tavallista enemmän. Jos iltameikki näyttää hurjalta kylppärissä, tarkista se hämärämmässä valistuksessa.

Meikki hukkuu hämärään, jos kasvoilla ei ole sekä tumman ja vaalean että himmeän ja kiiltävän kontrasteja. Kun tarkoitus on tanssia hiki päässä, meikin pitää myös kestää.

Parhaat vinkit iltameikkiin 

  1. Aloita meikin teko silmämeikistä, ettei variseva luomiväri sotke ihoa. Pohjusta luomet silmämeikinpohjustusaineella, niin luomiväri levittyy helposti ja pysyy pitkään.
  2. Unohda ruskeat ja harmaat. Käytä mustaa ja kimalteita, helmiäisvärejä tai hileitä. Muista häivyttää luomiväri huolellisesti puhtaalla siveltimellä, ettei lopputulos näytä tuhruiselta. Käytä laadukkaita siveltimiä, varisemattomia luomivärejä ja veden­kestävää rajaus- ja ripsiväriä. Valitse tuuhentava maskara.
  3. Pyyhkäise varisseet luomivärit poskipäiltä ja silmien alta siveltimellä ja pohjusta iho. Iltavalo syö ihon luontaista hehkua, joten lisää hohtoa purkista. Levitä pysyvyyttä ja heleyttä lisäävä meikinalusvoide ja jatka­ meikkivoiteella. Sen on hyvä olla valoa heijastava ja aivan ihon sävyinen tai astetta­ vaaleampi. Tumma meikkipohja näyttää pimeässä tunkkaiselta, vaalea tuo kasvoille heleyttä sekä valon ja varjon kontrastia vahvaan silmämeikkiin yhdistettynä.
  4. Taputa poskipäille, nenän varteen, leuan kärkeen ja amorinkaaren päälle valoa heijastavaa korostusvoidetta ja puuteroi iho. Tai puuteroi ensin ja sipaise hohdepuuteri iholle siveltimellä.
  5. Käytä iltameikissä poskipunaa, jossa on helmiäistä, mutta hillitysti. Joka paikka ei saa kimaltaa ylettömästi. 
  6. Kestävän huulimeikin saat käyttämällä punan alla huulimeikinpohjustusvoidetta ja rajauskynää, jolla värität huulet kokonaan. Kokeile kynää, joka poikkeaa täysin huulipunan väristä. Esimerkiksi violetti kynä ja kirkkaanpunainen puna päällekkäin näyttävät upealta.
  7. Tee liikkuva kampaus, joka kestää hikoilua. Tiukat kiharat tai kreppaus eivät lässähdä. Käytä kreppirautaa tai kiharrinta aina kuivaan tukkaan, johon olet suihkuttanut lämmöltä suojaavaa muotoiluainetta ennen föönikuivausta. Pakkaa pinnejä laukkuun. Jos tanssiessa tulee kuuma, nosta vallaton pehko huolettomasti ylös, kiinnitä pinneillä ja näytät edelleen hyvältä.

Meikki ja ohjeet: meikkaaja Leena Waggoner.

Julkaistu: 2.2.2013
Kommentoi »