Voi hyvin

Nouseva merkki paljastaa paljon: nousumerkki vaikuttaa tapaamme olla muiden ihmisten kanssa

Nouseva merkki paljastaa paljon: nousumerkki vaikuttaa tapaamme olla muiden ihmisten kanssa
Etkö tunnista itseäsi aurinkomerkistäsi? Syynä saattaa olla se, että ilmaiset voimakkaasti nousumerkkisi energiaa. Näin juuri on tarkoitettukin.
Julkaistu 1.9.2023

Nousevaksi merkiksi kutsutaan sitä eläinradan merkkiä, joka nousee syntymähetkellä itäiseltä taivaalta. Eli se määräytyy sen mukaan, mihin kellonaikaan ihminen on syntynyt. Nouseva merkki antaa linssin, jonka läpi katsomme maailmaa aikuistuttuamme.

Esimerkiksi nouseva jousimies voi nähdä maailman täynnä mahdollisuuksia ja seikkailuja, kun taas nousevan skorpionin asenne on hieman varauksellisempi.

Nousumerkin vaikutus alkaa voimistua ikävuosien mukana. Se alkaa näkyä murrosiässä. Monen astrologin mielestä se kypsyy täyteen voimaansa noin kolmenkymmenen ikävuoden paikkeilla.

Astrologisella kartalla nouseva merkki saattaa olla kaikkein tärkein tekijä. Se määrää koko kartan rakenteen. Nousumerkin vaikutus heijastuu paitsi henkilön persoonallisuuteen myös usein ulkonäköön.

Lisäksi nouseva merkki kertoo, mihin suuntaan ulkoiset tapahtumat ja sen myötä henkinen kasvu kulkevat. Kun tekee valintoja nousevaa merkkiään tunnustellen, voi kokea olevansa yhteydessä elämänsä tarkoituksen kanssa.

Nousumerkki on kuitenkin altis ympäristön vaikutuksille. Yksi sen tärkeistä opeista meille onkin, että opimme ilmentämään nousevan merkkimme puhtainta olemusta, emmekä anna ulkoapäin tulevien odotusten muuttaa itseämme.

Aurinkomerkki kertoo siitä, mitä ego tarvitsee. Nousumerkki värähtelee korkeammilla taajuuksilla. Se haluaa näyttää, millaiseksi itse kukin meistä voi kasvaa.

Seuraavassa käydään tiiviisti läpi eri nousumerkkien tulkinnat. Tunnistatko itsesi jonkin merkin ominaisuuksista?

Ulkoinen olemus ja tyyli antavat vihjeitä nousevasta merkistä. Oinasnouseva voi olla sporttinen, jousimiesnouseva puolestaan rakastaa hippityyliä.

Nouseva oinas

Oinaan kehon osana astrologiassa pidetään päätä, minkä vuoksi nousevalla oinaalla saattaa olla iso otsa tai muuten korostunut pään koko. Oinasta hallitsee soturiplaneettana tunnettu Mars. Tämä voi heijastua oinasnousevan ulkoiseen olemukseen atleettisuutena, tai urheilu saattaa kiinnostaa häntä.

Nouseva oinas on usein varsin suosittu, sillä hänen itsevarmuutensa herättää luottamusta. Hän on hyvä johtaja mutta samalla niin itsenäinen, että toimii useimmiten mieluiten yksin.

Kehittymätön nouseva oinas voi olla riidanhaluinen ja impulsiivinen. Itsenäisyys muuttuu itsekkyydeksi, jolloin kompromisseille ei löydy tilaa.

Nousevan oinaan energia ilmenee kaikkein voimallisimpana uuden aloittamisessa. Hänellä on siihen tarvittava rohkeus, vaikka sitten yksin. Hänen sieluntehtävänsä onkin toimia tiennäyttäjänä, joka inspiroi myös muita laittamaan itsensä pelotta likoon.

Tasapainon löytäminen oman ja toisten tarpeiden välillä on oinasnousevalle koko elämän mittainen haaste. Sielunmatkalla häntä tukee parhaiten rauhaa rakastava vaaka.

Nouseva härkä

Tiedätkö henkilön, joka rauhoittaa koko olemuksellaan tilan? Kyseessä on todennäköisesti nouseva härkä, jonka aura on luotettava, vakaa ja päämäärätietoinen.

Kehossa härkään liitetään kaula ja hartianseutu. Usein nousevalla härällä voikin olla leveät hartiat ja hyvä ryhti. Olemus näyttää vahvalta.

Härkää hallitsee rakkauden ja kauneuden planeetta Venus, joten hän antaa huolitellun ja laatua arvostavan tyyliniekan ensivaikutelman.

Huonoina päivinä nouseva härkä on taipumaton, jolloin yhteisen sävelen löytäminen ryhmässä voi olla hidasta. Pienikin muutos toimintatavoissa saattaa aiheuttaa hänessä helposti turvattomuuden tunteen.

Kehittymätön nouseva härkä saattaa arvostaa turvallisuutta niin paljon, että ympäröi itsensä materialla kuvitellen sen tuovan turvaa. Sieluntehtävänä hänellä on oivaltaa, että kaikki turva löytyy sisältä päin, ei materiasta eikä nautinnosta.

Parhaana opettajana nousevalle härälle toimii skorpioni, joka tietää, että muutos on elämässä ainut varma asia.

Nouseva kaksonen

Hermosto, keuhkot ja kädet ovat astrologiassa kaksosten hallitsemia kehon alueita. Nousevan kaksosen selkein ulkoinen tunnusmerkki ovat heiluvat kädet, jotka värittävät tarinankerrontaa. Hänen tyylinsä pysyy usein nuorekkaana läpi ikävuosien.

Kaksosia hallitsee Merkurius, joka kiertää planeetoista nopeimmin Auringon ympäri. Samoin ensivaikutelma kaksosnousevasta on vauhdikas, helposti innostuva ja utelias.

Nopeiden hoksottimiensa ansiosta hänellä on aina jotain hauskaa sanottavaa. Hän toimii viestinviejänä ja sillanrakentajana erilaisten ihmisten välillä.

Koetinkiveksi hänelle saattaa muodostua levoton energia, sillä hermosto voi käydä helposti ylikierroksilla. Hän on myös mestari harhauttamaan itseään, jotta välttäisi pysähtymisen ja oman sisimpänsä kuuntelemisen. Hiljentymistä harjoittelemalla levoton mieli voisi vihdoin saada rauhan. Mielenhallinta on hänen lopullinen päämääränsä ja tavoitteensa.

Vitsit voivat muuttua syvälliseksi pohdinnaksi, jos nouseva kaksonen päättää kehittää itseään. Keskustelun syventämisestä tietävät eniten filosofiset jousimiehet. He ovat paras tuki kaksoselle tämän henkisen kehityksen matkalla.

Hiljentymisen avulla nouseva kaksonen voisi vihdoin saada rauhan.

Nouseva rapu

Stereotypia nousevan ravun olemuksesta ovat pyöreät ja viattomat kasvot ja silmät. Rapu hallitsee rintaa ja vatsanseutua, minkä vuoksi nousevan ravun ulkoiseen olemukseen liitetään myös muodokkuus.

Ravun planeetta on Kuu, joka liitetään tunteisiin ja turvan tarpeeseen. Nouseva rapu aistii nopeasti tilanteen tunnelman, ja usein hän jääkin tarkkailemaan tapahtumia sivusta.

Nousevalla ravulla tunteet tulevat ja menevät yhtenään, minkä vuoksi hänen saattaa olla pakko rakentaa itselleen kovempi ulkokuori. Pahimmillaan hän muuttuu pelokkaaksi ja sulkeutuu kuoreensa.

Rapunousevassa on luontaisesti parantavaa energiaa. Hän ei kuitenkaan voi parantaa muita, jos ei päästä heitä lähelleen.

Nouseva rapu voi olla mitä parhain johtaja, kun hän vain oppii luottamaan itseensä. Kun hän oivaltaa, että tunteiden syvällinen ymmärtäminen on hänen supervoimansa, mikään ei estä nousevaa rapua saavuttamasta upeita asioita.

Matkalla nousevaa rapua tukee parhaiten kauris, johon liitetään puhdas järki. Onko tämän parempaa paria edes olemassa.

Nouseva leijona

Ulkoisesti nouseva leijona tunnistetaan tietenkin upeasta leijonanharjasta, eli näyttävistä hiuksista. Astrologian mukaan leijona hallitsee kehossa sydäntä, minkä vuoksi ensivaikutelma nousevasta leijonasta saattaakin olla lämmin ja sydämellinen.

Aurinko on leijonan hallitsijaplaneetta. Aurinko valaisee taivaan ja nouseva leijona huoneen. Hän on valovoimainen ja karismaattinen.

Nousevan leijonan helmasynti on ihailuun koukuttuminen. Jos hänen toimintansa motiivi kumpuaa ihailun saamisesta, oma autenttinen sisin unohtuu, kun aplodit raikuvat. Pintaliidon myötä hänen todellinen sisäinen potentiaalinsa saattaa jäädä käyttämättä.

Leijonanousevan olisi tarkoitus oppia elämään itselleen aitoa ja luovaa elämää. Kun hän antaa todellisen valonsa loistaa ulkoisista paineista huolimatta, hän voi huomata onnen seuraavan perässä.

Vesimies on tunnettu siitä, että hän ei välitä siitä, mitä muut ajattelevat. Tärkeintä on toteuttaa vapaasti itseään. Vesimiehen seura auttaa nousevaa leijonaa oivaltamaan, että muiden ihailua tärkeämpää on aitouden kunnioittaminen.

Nouseva neitsyt

Nousevan neitsyen tunnistaa parhaiten siitä, että hän on aina auttamassa muita. Tietynlainen nöyryys on jotakin, mitä me kaikki voisimme häneltä oppia.

Stereotypian mukaan hän pukeutuu järkevästi ja hänen tyylinsä saattaa olla minimalistinen. Laadusta hän ei tingi. Hänestä saa vaikutelman, että elämä on hallussa.

Terveys on neitsyen aluetta. Nousevasta neitsyestä näkee, että hän pitää huolen itsestään. Tervehdyttävä vaikutus voi ulottua myös kanssaihmisiin. Merkurius, neitsyen planeetta, tuo hänen olemukseensa nuorekkuutta, jopa iättömyyttä.

Kehossa suolisto ja hermosto yhdistetään neitsyeen. Kaksosen tavoin neitsyellä on sana hallussa ja vilkas mieli. Ylivirittyneisyyttä neitsytnouseva saattaa tyynnyttää pakonomaisella järjestyksen tavoittelulla.

Tämä voi tehdä hänet ylikriittiseksi niin itseä kuin muita kohtaan. Neitsytnousevan on tärkeä oppia, että kaikkea ei voi hallita. Antautumalla voi huomata, että elämä kannattelee.

Merkurius tuo neitsytnousevalle taidon analysoida ja ratkaista ongelmia. Tämän kyvyn avulla hän pääsee lähemmäksi sieluntehtäväänsä, eli puhdistautumista kaikesta, mikä ei palvele häntä enää.

Irti päästäminen voi olla helpompaa kalojen seurassa, jotka voivat opettaa neitsyelle elämän henkisestä puolesta.

Nousumerkki vaikuttaa tapaamme olla muiden ihmisten kanssa. Esimerkiksi nouseva vaaka hallitsee sosiaaliset kuviot.

Nouseva vaaka

Jos pitäisi valita yksi eläinradan merkki, joka tietää, miten toimitaan sosiaalisissa tilanteissa, se olisi ehdottomasti vaaka. Nouseva vaaka ymmärtää muita paremmin, miten ihmissuhteet toimivat. Hän on usein todella suosittua seuraa.

Nousevan vaa’an tunnistaa symmetrisistä piirteistä ja seurallisesta olemuksesta. Hän osaa johtaa keskustelua mutta antaa myös toisille tilaa. Venuksen hallitsemaan vaakanousevaan liitetään tietenkin kauneus, mutta ennen kaikkea harmonian tavoittelu.

Kehon tasapaino kuuluu vaa’an merkkiin. Merkin hallitsema voi kärsiä tasapainon horjumisesta niin, että hän välittelee konflikteja kaikin tavoin. Hänen suurin heikkoutensa voi olla muiden miellyttäminen oman totuuden ja jopa persoonan kustannuksella.

Nouseva vaaka on tuomassa tähän maailmaan lisää kauneutta, harmoniaa ja tasavertaisuutta. Hänen tulisi saavuttaa niin syvä sisäinen tasapaino, että ristiriidat eivät enää hänen henkistä harmoniaansa hetkauta.

Oinas on se merkki, joka voi parhaiten opettaa nousevalle vaa’alle omien rajojen vetämistä ja tervettä itsekkyyttä.

Nouseva skorpioni

Nouseva skorpioni on monelle mysteeri. Hänessä on jotain magneettista, jopa seksuaalista. Skorpioniin yhdistetään astrologiassa sukupuolielimet.

Nouseva skorpioni saattaa jakaa mielipiteet, sillä häntä usein sekä pelätään että arvostetaan. Parhaiten hänet tunnistaa syvälle sieluun porautuvasta katseesta.

Pluto, skorpionin hallitsijaplaneetta, liittyy elämän mysteereihin ja syvälliseen ulottuvuuteen – olemassaolon ikuisiin arvoituksiin – sekä suurin ja haastaviin muutoksiin. Nouseva skorpioni on todennäköisesti kohdannut kaiken mullistaneita tapahtumia, jolloin hänen on ollut pakko löytää turva itsestään.

Peloton noususkorpioni käy koko elämänsä läpi jatkuvaa muutosprosessia. Koska muutos on väistämätöntä, pahimmillaan hän ajattelee, ettei edes ansaitse pysyvyyttä. Hänen voi olla vaikea antautua keveille iloille, koska hän ymmärtää, että kaikella on yleensä myös synkkä kääntöpuolensa.

Härkä on paras arkkityyppi muistuttamaan nousevaa skorpionia siitä, mitä elämästä nauttiminen on. Härkä arvostaa pysyvyyttä, eli sitä, mitä nouseva skorpioni tarvitsee kipeästi ympärilleen.

Nouseva jousimies

Naurua, iloa ja mahtipontisia tarinoita – niistä tietää, että nouseva jousimies on paikalla. Hänet tunnistaa omaperäisestä tyylistä, joka on ehkä saanut vaikutteita monilta matkoilta.

Onnen ja runsauden planeetta Jupiter hallitsee nousevaa jousimiestä. Hänelle tarjoutuukin vuosien varrella monia mahdollisuuksia ja tutkimattomia polkuja. Filosofisena luonteena hän on ikuinen löytöretkeilijä, joka ei tee tarkkoja matkasuunnitelmia eikä oikeastaan pidä perille pääsemistä lopulta edes tärkeänä.

Nousevan jousimiehen sudenkuoppia ovat liika luottamus omaan onneen ja ylilyönnit. Useat kielet, uskonnot ja filosofiat voivat kiinnostaa häntä samanaikaisesti. Vaarana voi olla, että siksi hän pomppii maasta, ihmisestä ja vakaumuksesta toiseen. Hän voi tuntea itsensä juurettomaksi.

On tärkeää, että nouseva jousimies oppii pysymään sinnikkäästi tavoitteissaan. Sen myötä elämäntaparentusta voi sukeutua suurenmoinen opettaja.

Kaksonen osaa esittää nousevalle jousimiehelle juuri oikeat kysymykset, jotka johdattavat tämän kohti omaa totuuttaan.

Nouseva kauris

Hyvä iho ja kauniit hampaat ovat kaurisnousevan tuntomerkkejä. Saturnuksen hallitsemana nouseva kauris antaa itsestään usein kunnollisen ja menestyneen ensivaikutelman. Usein hän onkin sitä, miltä näyttää.

Hänessä on luontaisesti periksiantamattomuutta, kunnianhimoa ja vastuullisuutta, jotka luovat edellytyksiä menestymiselle. Valitettavasti hän saattaa kantaa vastuun itsensä lisäksi myös muiden puolesta.

Kurinalaisuus vie nousevan kauriin hitaasti mutta varmasti kohti päämääriään. Sieluntehtävänä nousevalle kauriille on löytää itselleen jokin sydämen asia, jota kohti suunnata. Hänessä on siihen yhtä lailla tarvittava motivaatio kuin sitkeyskin.

Nouseva kauris on täällä oppimassa, kuinka haasteet voitetaan sinnikkyyden avulla. Samalla hän näyttää läheisilleen tärkeän oppiläksyn siitä, mitä tahdonvoimalla voi saada aikaan.

Uhkana on, että kaurisnousevan arjesta tulee harmaata puurtamista, jolloin hän kantaa vastuuta intohimottomasti päivästä toiseen.

Sydämen asian löytämisessä parhaiten voi tietenkin auttaa rapu, joka saa nousukauriin herkän puolen esiin.

Nouseva vesimies haastaa vanhat pinttyneet valtarakenteet.

Nouseva vesimies

Nouseva vesimies saattaa näyttää siltä kuin hän olisi kotoisin jostakin toisesta todellisuudesta. Hänen ulkonäössään sekä tavassaan puhua ja liikkua on usein jotakin erityislaatuista, Uranus-lähtöistä.

Uranus on nousevan vesimiehen hallitseva planeetta, minkä vuoksi hänen tehtävänsä on toteuttaa itseään. Näin huolimatta siitä, että muut saattavat pitää hänen toimintaansa ja ajatteluaan outona. Hänellä on luontainen kyky nähdä tulevat trendit ja kehityssuunnat ennen muita.

Hänen sieluntehtävänsä on haastaa vanhat pinttyneet valtarakenteet. Yhteiskunnalliset teemat ja tasa-arvo ovat ne voimat, jotka ajavat häntä eteenpäin.

Yhteisön parasta ajatellessaan hän saattaa muuttua etäiseksi, jolloin voi olla haastavaa tuntea häntä henkilökohtaisella tasolla. Vapaudenkaipuussaan nouseva vesimies voi jopa työntää muita loitommas.

Nousevan vesimiehen on tärkeää löytää samanhenkisten ihmisten ryhmä. Ryhmässä on voimaa, jota tarvitaan muutokseen. Ja muutosta nouseva vesimies humaanissa sydämessään pohjimmiltaan toivoo.

Leijona on eläinradan merkeistä se, joka nauttii eniten henkilökohtaisten suhteiden rakentamisesta. Hän voi opettaa nousevan vesimiehen päästämään muut lähelleen ja sydämeensä.

Nouseva kalat

Nousevan kalojen olemus on usein eteerinen ja hänen katseensa unelmoiva. Todennäköisesti ensitapaamisen jälkeen on melko hankala hahmottaa, millainen henkilö hän todella on.

Kaloja nimittäin hallitsee planeetoista Neptunus. Sen rajattoman luonteen vuoksi nouseva kalat voi olla todellinen kameleontti, hän ”vaihtaa väriä” eri tilanteissa.

Neptunus-vaikutus antaa kalatnousevalle moniulotteista herkkyyttä. Se voi käsittää paitsi tunnelman aistimista myös alitajuisten ja näkymättömien virtausten ja energioiden vaistoamista.

Kalatnousevalla on paljon lahjakkuutta, kuten taiteellisuutta ja luovuutta. Hänellä on luontainen tarve kuulua osaksi jotakin suurempaa yhteyttä. Se voi näyttäytyä henkisyytenä, luontoyhteytenä tai taiteen kautta.

Valtava tarve yhteyden solmimiseen voi ohjata hänet harhapoluille. Jos hän ei löydä jotakin, mihin uskoa, hän voi yrittää helpottaa oloaan eskapismilla. Tämä voi ilmetä esimerkiksi asioiden tai ihmisten romantisoimisena tai päihteiden väärinkäyttönä.

Nouseva kalat on etsimässä paikkaansa tästä maailmasta ja jättämässä kädenjälkensä tänne tavalla tai toisella. Tehtävänään hänellä on oppia vetämään omat rajansa. Siinä parhaiten auttaa neitsyt, jolla on maadoittava vaikutus kalatnousevaan.

1 kommentti