Terve.fi

Meditointi vai seksi? Kummallakin sama vaikutus aivoihin!

Meditointi vai seksi? Kummallakin sama vaikutus aivoihin!
Amerikkalaistutkimus esittää, että meditaatio ja seksi vaikuttavat aivoihin samalla tavalla.
Julkaistu: 13.12.2012

Amerikkalaistutkimus on ottanut kohteekseen aivot, ja vertailee aivotoimintaa meditaation ja seksin aikana. Tulokset ovat hämmentäviä – molemmat vaikuttavat aivoihin samalla tavalla. Asiasta uutisoi Scientificamerican.com -sivusto.

Tutkimuksen mukaan aivojen oikea puoli säkenöi seksin aikana, ja vasen puoli taas aktivoituu iloisista muistoista, mielikuvista sekä meditoinnista. Vasen puoli aivoista pysyttelee tutkijoiden mukaan hämmentävän hiljaa seksin ja orgasmin aikana. Mistä moinen johtuu?

Tutkija Gemma O’Brien kertoo, että sekä seksi että meditaatio vähentävät itsetietoisuuden tunnetta ihmisessä. Meditointi sekä orgasmi vaikuttivat aivoihin samalla tavalla, eli ihmisen havainnointikykyä omasta kehostaan.

Meditoinnin avulla pyritään yleensä eroon arkisista ajatuksista ja ympäristöstä tyhjentämällä mieli ympäristön ärsykkeistä. Nyt kuitenkin on tieteellisesti todistettu, että orgasmi tekee aivoissa saman asian. Seksi vaikuttaa aivojen eri osassa, mutta lopulta vaikutus ihmisessä on sama.

2 kommenttia