Kauneus ja Terveys

Kuivia läikkiä kasvoissa? Näin pääset niistä eroon!

Kuivia läikkiä kasvoissa? Näin pääset niistä eroon!
Kasvoille saattaa joskus tulla kuivia kohtia. Erityisesti talvi koettelee kasvojen ohutta ihoa.
Julkaistu: 25.6.2015

Mistä johtuu? 

Etenkin talvella kasvoille ilmestyy kuivia ja jopa ärtyneitä kohtia. Pakkanen, viima ja kuiva sisäilma koettelevat ihoa. Myös voimakkaat lämpötilojen vaihtelut, saunominen ja liiallinen auringonotto horjuttavat ihon kosteustasapainoa. Talvella kuivat läikät ovat sekä kuivaihoisen että rasvaisen ihon ongelmia ja kielivät siitä, että iho kaipaa kosteutta – ja usein myös ihon rakennetta huoltavia rasva-aineita. Perinnöllisesti ohuen tai atopiaan taipuvainen ihon suojakalvo vaurioituu muita herkemmin, jolloin se on altis ulkoisille ärsykkeille.

Mikä avuksi? 

Valitse kasvovoide, jossa on runsaasti kosteutta sitovia ainesosia, esimerkiksi hyaluronihappoa, glyserolia, pantotenolia tai ureaa, sekä rasva-aineita.

Vaihda kevyet voiteet talvella täyteläisempiin ja puhdistutuotteet öljyä sisältäviin. Vältä alkoholipitoisia kasvovesiä ja hoida ihoa kosteuttavalla naamiolla kerran viikossa. Monissa kasvojen hoitosarjoissa on myös erikoistuotteita, joita voi käyttää paikallishoitona kuiviin läikkiin.

Suojaa iho rasvaisilla voiteilla hyvissä ajoin ennen talviulkoilua ja aurinkovoiteella kesäaikaan. Myös ennen saunaa arka iho on syytä suojata rasvaisella voiteella.

Kommentoi »