Kauneus ja Terveys

Kestävän kynsilakkauksen salaisuus

Kestävän kynsilakkauksen salaisuus
Lohkeilematon lakkapinta vaatii paljon enemmän tietoa ja lakkausvaiheita kuin luuletkaan.
Julkaistu: 5.8.2015

1. Lakkaa kynnet kuivanaVedellä lotraaminen kostuttaa ja pehmentää kynsiä, koska niiden huokoinen rakenne imee itseensä vettä. Anna kynsien kuivua vähintään tunti tiskaamisen, saunan tai uinnin jälkeen, jos haluat välttää lakan kuplimisen ja lohkeilun.

2. Pohjusta ja päällystäVärilakka kestää kynsissä huomattavasti pidempään, kun käytät alus- ja päällyslakkaa. Aluslakka tasoittaa kynnen epätasaisuudet, joka saa värilakan levittymään ja pysymään paremmin. Päällyslakka kiinnittää värilakan ja tekee pinnasta kiiltävän.

3. Etene ohuestiYksi paksu värikerros kuivuu hitaasti ja lisää lakan lohkeamisriskiä. Levitä värilakkaa mielummin muutama ohut kerros. Useimmat lakat vaativat vähintään kaksi levityskertaa, jotta väristä tulee tarpeeksi tasainen.

4. Sinetöi lakkauksen reunaLevitä kynsilakkaa myös kynnen yläosan reunan yli. Kynnen päähän sivelty lakka suojaa lohkeilulta ja hidasta värin kulumista.

5. Käytä kimallelakkaaKimalteita sisältävät lakat tarttuvat kynnen pintaan tiukasti. Ne pysyvät kynsissä pitkään kauniina, mutta niiden poistaminen on hieman työläämpää kuin perinteisten lakkojen. Ja näin saat kimalteen pois, katso.

6. Ihastu geelilakkoihinUudet geelimäiset kynsilakat kuivuvat luonnonvalossa ilman UV-laitetta ja ne voidaan poistaa tavallisella kynsilakanpoistoaineella. Geelilakkakerros on kuivuessaan hieman tavallista lakkaa paksumpi, mutta tekee kynsistä kiiltävät ja naarmuuntumattomat jopa viikoksi.

7. Kokeile kynsitarroja Koko kynnen päälle liimattavat kynsitarrat ovat käteviä, sillä ne eivät lohkeile. Tarroista saa entistä kestävämmät, kun ne viimeistelee kirkkaalla päällyslakalla. Lakkaamattomat kynsitarrat sopivat myös kynsilakalle herkistyneille.

Tiesitkö?

Kesällä kynnet kasvavat nopeammin kuin talvella auringon ja paremman D-vitamiinisaannin ansioista. Talvisin kylmä ilma ja kuivuus hidastavat kynsien kasvua.

Osittainen lähde: Kynsilakkoja ja rakennekynsiä maahantuova Miss Lis Oy

Kommentoi »